x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Miracolul pădurii: afinele și beneficiile lor pentru sănătate

Miracolul pădurii: afinele și beneficiile lor pentru sănătate

de Cristina Mălășanu    |    28 Iul 2014   •   23:41
Miracolul pădurii: afinele și beneficiile lor pentru sănătate

Cele mai cunoscute efecte benefice pentru organism ale consumului de afine sunt cele legate de îmbunătăţirea vederii, efectul antiulceros, efectul antidiabetic, tonifiant nervos şi de întărire a sistemului imunitar.

Vezi și De la sexologi citire: Gândește „murdar”, dacă vrei să ajungi la orgasm!

Dacă nu ar fi decât faptul că este un antidot puternic al îmbătrânirii precoce, și tot ar fi suficient ca să alegi să consumi afine în fiecare zi - sau măcar în fiecare zi de vară. Dar te ajută și în ce privește acuitatea vederii, sănătatea inimii și buna funcționare a tiroidei. Asta pe lângă multe alte beneficii care fac din afine adevărate „fructe de leac”. Sunt printre cele mai sănătoase fructe de pădure, cu ajutorul cărora putem lupta împotriva îmbătrânirii premature, menţinându-ne în formă sănătatea ficatului şi a inimii.

Totodată, afinele sunt recunoscute ca veritabile medicamente adjuvante în tratamentul unor forme de TBC, dereglări ale metabolismului proteinelor, dar şi în tratamentul bolilor digestive precum colitele şi enteritele.

Scad riscul apariţiei hipertiroidiei
Afinele conţin şase derivaţi azotaţi ai acidului benzoic, care au capacitatea de a influenţa semnalele de secreţie a unor glande. Astfel, unii produşi diaminici instabili din fructele proaspete pot acţiona asupra unor mecanisme extrem de fine ale reglării la nivel molecular a secreţiei lobului anterior al glandei hipofize. Glanda hipofiză, situată în cutia craniană, în apropierea creierului, este cea mai importantă glandă endocrină din organism, de ea depinzând secreţiile celor mai multe glande. Compuşii din afine fac celulele hipofizei mult mai reactive atunci când organismul reclamă nevoia unor anumiţi hormoni. S-a dovedit astfel că.......................

Citește textul integral aici

×
Subiecte în articol: felicia terapii complementare