x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Topul alimentelor care previn cancerul

Topul alimentelor care previn cancerul

29 Aug 2016   •   14:49
Topul alimentelor care previn cancerul

Alimentaţia are un rol important în prevenirea cancerului. Alimentele bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale nu numai că îţi asigură energia de care ai nevoie pentru întreaga zi, dar ajută şi la prevenirea acestei maladii, scrie ziarulring.ro.

1. Varza

Varza - în special cea de Bruxelles - este bogată în compuși anticancer, molecule care previn apariția tumorilor canceroase. Este de preferat să fie consumată în mod regulat, mai ales sub formă de salată. Şi broccoli este indicat pentru prevenirea apariţiei maladiei.

2. Strugurii

În struguri se găseşte un antioxidant de 5 ori mai puternic decât beta-carotenul, cunoscut pentru că luptă cu celulele canceroase, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini la jumătate înmulţirea celulelor canceroase. Specialiştii recomandă  şi câte un pahar cu vin roşu pe zi.

3. Ceapa

Un alt aliment care te protejează de cancer este ceapa, datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante pe care le are. În plus, are capacitatea de a împiedica răspândirea celulelor canceroase.

 

 

×
Subiecte în articol: cancer alimente ardei varza