x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 7 alimente despre care se spune că sunt afrodisiace. Mit sau adevăr?

7 alimente despre care se spune că sunt afrodisiace. Mit sau adevăr?

20 Sep 2017   •   15:42
7 alimente despre care se spune că sunt afrodisiace. Mit sau adevăr?

Afrodisiacele există de când lumea, căci, dacă există un aliment care este cunoscut ca fiind un potenţiator sexual, oamenii îl vor încera, scrie HUFFPOST. Însă, aceste alimente chiar funcţioneză sau sunt doar simple mituri?

Ce este un afrodisiac?

Afrodisiacul, termen derivat de la Afrodita, zeiţa iubirii, în mitologia greacă, este un aliment sau substanţă care determină idei cu tentă sexuală.

“Există nutrienţi în aceste alimente care duc la îmbunătăţirea organelor sexuale”, a spus Kat Van Kirk, terapeut sexual. “Se spune că aceste alimente cresc senzaţiile de excitare, precum temperatura, pulsul, energia, care te fac să te simţi mai mult ca în timpul sexului”.

Desigur, poate fi vorba şi de un efect placebo.

1. Pepenele

Pepenele este o sursă bogată de citrulină, aminoacid nonesenţial, a spus doctora ginecolog Diana Hoppe. Citrulina, găsită în pepene, eliberează şi dilată vasele de sânge, precum Viagra sau alte medicamente menite să trateze disfuncţiile erecţiei.

Cu toate acestea, citrulina este concentrată, în mare parte, în coaja de pepene. Astfel, “trebuie să mănânci multă coajă de pepene pentru a obţine acest efect”, a spus Hoppe.

2. Ciocolata

Ciocolata, cel mai popular cadou de Ziua Îndrăgostiţilor, nu este un afrodisiac, în ciuda reputaţiei pe care a obţinut-o. Cu toate că ciocolata conţine chimicale precum feniletilamină, care ar putea da senzaţia de excitaţie sau stare generală de bine, nu are efecte semnificative.

3. Stridiile

Stridiile conţin mari cantităţi de zinc, o minerală importantă în producţia de testosteron. De asemenea, conţin o mare cantitate de tirozină, un nutrient care joacă un rol important în producţia de dopamină. Cu toate acestea, trebuie să mănânci cantităţi foarte mari de stridii, dacă îţi doreşti să vezi vreun efect.

4. Asparagus

Asparagusul este o sursă excelentă pentru o mulţime de nutrienţi care au stimulenţi sexuali, inclusiv vitaminele E, B şi potasiu, iar legumele cu nutreinţi asemănători pot avea acelaşi efect.

5. Ardeii iuţi

Ardeii iuţi conţin capsaicină, care stimulează nervii din limbă. Astfel, creează o senzaţie de furnicături şi creşte eliberarea de epinefrină, cunoscută şi ca adrenalină. Ardeii iuţi sunt foarte eficienţi în ceea ce priveşte stimularea sexuală.

6. Smochinele

Smochinele nu au niciun efect în ceea ce priveşte stimularea sexuală, însă sunt foarte bune pentru sănătate, în general, datorită conţinutului de antioxidanţi, flavonoide şi polifenoli.

7. Căpşuni

Deoarece are forma unei inimi şi culoarea roşie, romanii considerau căpşunile un simbol al lui Venus, zeiţa iubirii. Însă, deşi conţine ingredinte importante în producerea hormonilor sexuali, ca toate aşa-numitele afrodisiace prezentate, nu există nicio dovadă că sunt cu adevărat eficiente.

 

×
Subiecte în articol: afrodisiac alimente stimulenti sexuali