x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce alimente te ajută să ai abdomenul plat – LISTĂ

Ce alimente te ajută să ai abdomenul plat – LISTĂ

28 Feb 2017   •   21:16
Ce alimente te ajută să ai abdomenul plat – LISTĂ
Sursa foto: YekoPhotoStudio/Getty Images/iStockphoto

Primul loc în care depunem grăsime este talia, mai ales în cazul femeilor, care au o predispoziție genetică în acest sens, nu mai intru în detalii. Este și locul din care dăm jos cel mai greu. Din păcate, grăsimea din jurul taliei nu este doar inestetică ci indică grăsime și în jurul organelor, ceea ce este foarte periculos pentru sănătate. Așadar, dacă aveți grăsime în jurul taliei, colăcei adică, chiar dacă în rest sunteți slab(ă), trebuie să slăbiți.

Și nu, doar exercițiile fizice nu vor fi suficiente pentru a avea un abdomen plat. Din păcate, acesta depinde în proporție covârșitoare, peste 90% cred eu, de ce mănânci. Zilele trecute am făcut lista alimentelor inamice abdomenului plat. 

 

Pentru a avea un abdomen plat și frumos trebuie să aveți o dietă curată și echilibrată. Lista mea de alimente și reguli o găsiți AICI. Există însă și alimente care vă ajută, în mod deosebit, cu lupta împotriva depozitelor inestetice de grăsime. Iată 10:

1. Urda

Săracă în grăsimi saturate și bogată în aminoacizi care ajută la creșterea masei musculare, urda este ideală pentru că masa musculară consumă mai mult și dizolvă grăsimea din jurul ei. Cu alte cuvinte, va face ca rezultatele exercițiilor fizice să fie vizibile mai rapid.

2. Nucile și semințele

Sunt surse de grăsimi bune și sunt sățioase. Așadar te vor ajuta și să mănânci mai puțin. Atenție însă că sunt bombe calorice deci trebuie mâncate cu măsură. Și nu, eliminarea completă a grăsimilor din alimentație nu este indicată. Dieta, chiar și când vrei să slăbești, trebuie să fie echilibrată și să aducă necesarul zilnic de carbohidrați, grăsimi și proteine.

 

Citeste mai mult AICI

×
Subiecte în articol: abdomen plat