x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul ANM: Din weekend vin ploile. Vezi prognoza pe trei zile

ANM: Din weekend vin ploile. Vezi prognoza pe trei zile

07 Oct 2011   •   07:25
ANM: Din weekend vin ploile. Vezi prognoza pe trei zile

Daca vineri temperaturile vor ajunge la 31 de grade, meteorologii informeaza ca de duminica temperaturile scad in toata tara. Va ploua in mai toate regiunile Romaniei, iar la munte este posibil sa apara lapovita si chiar ninsoare.

"Vremea se va raci accentuat incepand din regiunile vestice si nord-vestice, astfel incat duminica, 09 octombrie, valorile termice se vor situa sub normele climatologice in toata tara. Vantul va avea intensificari in toate regiunile. Va ploua pe arii extinse, mai insemnat cantitativ in regiunile extracarpatice, precum si in cele montane, unde la altitudini mai mari de 1800 m precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla tare", informeaza ANM.

PROGNOZA PENTRU WEEKEND

Vineri, valorile termice sunt intr-atat de ridicate, incat in unele regiuni putem spune ca ne aflam in plin august. Temperaturile, asadar, vor atinge valori intre 22 si 31 de grade, iar cerul va ramane curat intreaga zi. E rost ca abia seara sa inceapa sa se adune norii, dar nu vor lasa ploi decat pe suprafete mici, unde vor veni insa si de descarcari electrice, ca vara. Vantul se intensifica anuntand schimbarea vremii in Campia de vest, la malul marii si pe crestele montane.

In Bucuresti ziua a inceput cu 10-12 grade, dar va continua cu o maxima de nu mai putin de 30 de grade. Nici urma de nori, vant sau vreun strop de ploaie. Presiunea atmosferica scade de la 751 mm coloana de mercur, valoare deja sub cea considerata confortabila pentru organismul uman.

Si, pentru ca marea si-a inchis portile pentru turisti, muntii compenseaza azi cu vreme ideala pentru drumetii. Soarele incalzeste atmosfera si doar pe crestele inalte ale Carpatilor vantul incepe sa se agite. Spre orele serii si mai ales in cursul noptii, norii se vor tot aduna si ploile vor veni cu descarcari electrice in Carpatii Occidentali, dar local si in nordul celor Orientali si vestul celor Meridionali. Sfarsitul de saptamana la munte aduce insa o racire serioasa in toate statiunile montane. Cerul se acoper de nori, ploile nu lipsesc, iar vantul devine alert. In plus, la altitudini mai mari de 1800 deja vorbim de primele ninsori.

Dupa atata vara, in sfarsit de sambata toamna pare sa isi aminteasca si de noi. Maximele vor fi mai mici si cu 10 grade, asa ca amiaza de maine va aduce intre 10 si nu mai mult de 20 de grade. Singurele regiuni in care inca se mai ating 24-25 de grade sunt cele din sudestul teritoriului, iar ploile isi fac itrarea in vest, centru si nord, pentru ca spre seara sa cuprinda Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, in timp ce vantul devine alert in toata tara.

In Bucuresti, maxima nu mai trece nici de 23 de grade fata de 30 de grade de azi, dar ploile vor asteapta caderea serii.

Duminica va fi inca si mai rece, cu maxime intre 8 si 16 grade. Ploile dau tonul zilei in sudul, centrul tarii, iar la peste 1800 de metri vorbim deja de lapovite si chiar ninsori. Vantul ramane intens in Moldova, Dobrogeac si Baragan, ca si la munte.

Bucurestenii trec la haine groase. Dupa cele 9-10 din zori, la pranz vom avea cel mult 13 grade, cu nori grei, ploi si vant.


×