x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

29 Dec 2007   •   00:00

"Carnea roşie nu este rea pentru tine. Carnea verzuie este cu adevărat periculoasă"
Tommy Smothers

Mioara Dobrescu, Bucureşti. Pentru curcan fript aveţi nevoie de: un curcan de 4-6 kg, două căpăţăni usturoi, sare, piper, cimbru, ulei sau untură.

Preparare: Curcanul se spală, se scurge şi se şterge şi in interior. Vărfurile aripilor se taie, la fel şi ale picioarelor. Se pudrează in interior cu sare, piper, cimbru şi se unge cu usturoiul pisat. Se stropeşte cu ulei şi i se leagă aripile pe lăngă corp cu o aţă mai groasă, apoi copanele, pentru a nu se desface inestetic. Se aranjează pasărea intr-o tavă cu două linguri de ulei şi 3-4 linguri de apă. Se pune tava in cuptorul incins şi se lasă la foc mic. După două ore, se dă focul mai tare şi se unge curcanul din cănd in cănd cu ulei sau untură. Se mai lasă 30 de minute pentru rumenit. Apoi se scoate curcanul pe un platou şi se dezleagă. Se pune staniol la cioturile copanelor şi se secţionează incheieturile pentru a fi uşor degajate. Se crestează porţii de la piept şi pulpele superioare in felii subţiri, fără a se degaja total. Se scurge sosul rămas in tavă şi se pune intr-un vas, pe foc, cu puţină apă, sare, piper şi se dă intr-un clocot. Se strecoară şi se serveşte in sosieră. Se poate adăuga mujdei, precum şi alte condimente sau sosuri. Pe farfurie se servesc alături de feliile de curcan, aşezate frumos, şi garniturile din legume sotate, orez şi murături.

Diana Turcitu, Strehaia. Salata dorită se prepară astfel: ingrediente: 250 g piept de pui fiert, 4 linguri de cubuleţe de ananas din conservă, 10 măsline, 200 g caşcaval, sare, maioneză.

Preparare: Pieptul şi caşcavalul se taie in cubuleţe. Se scot sămburii măslinelor şi se taie mărunt, apoi se amestecă totul cu maioneză. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda