Jurnalul.ro Timp liber Relatii 10 comportamente neobișnuite care îi fac pe oameni să te respecte mai mult

10 comportamente neobișnuite care îi fac pe oameni să te respecte mai mult

de Anastasia Paul    |   

Anii petrecuți pe pământ pot oferi lecții importante despre cum te porți și despre modul în care te percep alții. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de respect.

Desigur, nu tot comportamentul uman are foarte mult sens, dar există anumite obiceiuri care îi vor atrage pe oameni spre tine și vor începe să te vadă într-o lumină nouă, pozitivă.

Iată 10 comportamente neobișnuite care îi fac pe oameni să te respecte mai mult:

1. Împărtășește ceva ce nu-ți place la tine
Cu toții vrem să fim acceptați de cei din jur, așa că cei mai mulți dintre noi depunem efort pentru a arăta și a ne comporta cât mai bine. Dar a dori doar să vorbim despre trăsăturile noastre pozitive nu este o modalitate de a câștiga respect.

În schimb, este mai bine să mergi împotriva curentului și să dezvălui ceva ce nu-ți place la tine. Te pune imediat în minoritate și arată ceva important: ești om. Și asta este incredibil!

2. Zâmbește mai puțin
Există un mister în cei care nu zâmbesc mereu atunci când te aștepți să o facă. Oamenii inteligenți pot simți zâmbetele nesincere și nu sunt prea pasionați de falsuri.

Deși ai beneficii dacă zâmbești, dacă zâmbești la orice îți ia puterea. Dar dacă ești mai selectiv când zâmbești, poate arăta discernământ, o minte atentă și autenticitate.

3. Repetarea cuvintelor 
Majoritatea oamenilor sunt hotărâți să spună tot ce vor să știe ceilalți despre viețile și problemele lor. Puțini își iau un moment pentru a ajuta oamenii să se simtă auziți.

O modalitate puternică de a face acest lucru este să repeți o parte din ceea ce spun oamenii. De fapt, repetarea cuvintelor cuiva este un semn al unor abilități excelente de ascultare activă. De asemenea, întărește o legătură puternică între tine și cealaltă persoană.

4. A face pe cineva să se simtă inconfortabil
A face pe cineva să se simtă inconfortabil nu înseamnă să fii nepoliticos. Mai degrabă, înseamnă abordarea unor subiecte de conversație pe care puțini îndrăznesc să le parcurgă.

Dacă poți să te apropii de adevăr, în loc să fii evaziv în privința problemelor sensibile, oamenii vor fi atrași de curajul tău. Și văzându-te ca fiind curajos, vei fi mai respectat.

Citiți și 7 semne subtile că ai un dar spiritual

5. Concentrare
Este incredibil de revigorant să vezi pe cineva atent când o altă persoană îi vorbește. Devine din ce în ce rar să găsești pe cineva care nu este distras și agitat în conversație.

Pentru a-i face pe oameni să te respecte mai mult, fii diferit. Oprește-ți telefonul și acordă-i toată atenția. Fă-o pentru a-i liniști pe ceilalți, dacă nu doar pentru a fi politicos.

6. Atingere fizică
Nu toată comunicarea trebuie să fie verbală. Cu siguranță, înțelegerea limbajului corpului este crucială pentru întărirea legăturilor și pentru a părea mai respectabil față de ceilalți.

Atingerea fizică adecvată și intermitentă aduce o nouă dinamică care mută interacțiunea de la plăcută la de neuitat.

7. Vorbești rar despre tine
Nu mai spune oamenilor despre necazurile și realizările tale, și pune-le o întrebare. Abține-te de la a vorbi despre tine și orientează conversația în altă parte.

Fă-le altora complimente sincere ocazional. Arătându-și interesul față de alți oameni, aceștia vor fi mai interesați de tine.

Citiți și 10 lucruri evitate de oamenii inteligenți emoțional

8. Indisponibil
Nu trebuie să fii mereu acolo sau să răspunzi la un mesaj instantaneu. În schimb, poți să termini ceea ce faci și să revii la conversație mai târziu.

Când demonstrezi disponibilitate constantă, arăți o stare și o valoarede sine mai scăzute. Cu cât ceva este mai rar, cu atât valoarea sa percepută este mai mare. Acest lucru se aplică diamantelor rare, la fel ca și pentru tine, potrivit yourtango.com.

Într-o lume în care aproape toată lumea încearcă să fie foarte drăguță, poți, în schimb, să aduci o dinamică complet nouă atunci când poți (ocazional) să renunți la această nevoie. Vei fi văzut ca mai autentic și vei câștiga respectul tuturor din jurul tău.

Fiind neprietenos, nu echivalează cu a fi rău sau nepoliticos. Mai degrabă, înseamnă să fii puțin înfățișat și să-ți arăți mândria. Tachinează-i pe oameni după ce ai ajuns să-i cunoști puțin și fii ocazional brutal de sincer dacă este de folos.

9. Puțin neprietenos

Într-o lume în care aproape toată lumea încearcă să fie foarte drăguță, tu poți să aduci o dinamică complet nouă atunci când, ocazional, renunți la această nevoie. Vei fi văzut ca fiind mai autentic și vei câștiga respectul tuturor din jurul tău.

Fiind neprietenos, nu echivalează cu a fi rău sau nepoliticos. Mai degrabă înseamnă să-ți arăți mândria. Tachinează-i pe oameni după ce ai ajuns să-i cunoști și uneori fii brutal de sincer dacă este de folos.

10. Ciudat
Dacă a existat o modalitate de a-i face pe oameni să te respecte, este să-ți urmezi ciudățenia.

Acest lucru înseamnă să te apleci în acele aspecte ale tale care vin natural dar care pot fi reprimate pentru a-ți potoli teama că nu te portrivești cu mediul. 

Ascunde mai puțin și arată mai mult. S-ar putea să atragi sau să pierzi unii oameni, dar îi vei avea pe cei adevărați care te vor admira toată viața.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri