Pierderea masei musculare
După vârsta de 30 de ani, oamenii își pot pierde 3-5% din masa musculară în fiecare deceniu. Este nevoie astfel de mișcare deoarece mușchii încep să se deterioreze, proces numit sarcopenie. Este important să realizezi un echilibru între antrenamentul de forță și rutina cardio.
Mișcare pe muzică
Antrenamentul cu muzică crește performanța și te motivează să faci mișcare. Muzica optimistă, sincronizată cu mișcarea, a demonstrat efecte fizice și psihologice pozitive în timpul antrenamentelor, un ritm crescut și dorința de a continua.
Antrenament în grup
Totodată, antrenamentul în grup poate îmbunătăți performanța, spre deosebire de antrenamentul singur.
Studiile au arătat că antrenamentul cu un grup îți poate îmbunătăți sănătatea mintală în comparație cu antrenamentul derulat fără companie. Rutinele de antrenament sincronizate sunt eficiente și ajută participanții să lucreze cu toleranță la durere și să țină pasul cu ritmul grupului. O variantă grozavă sunt și cursurile de fitness de grup virtuale.
Încălzirea statică
Stretching-ul înainte de antrenament nu previne neapărat accidentarea în cazul anumitor exerciții.
Încălzirea statică sau stretching-ul în care, stând pe loc, menții o poziție timp de 15-60 de secunde nu s-a dovedit a fi eficientă în activități fizice cum ar fi înotul sau joggingul, unde accidentările provin, de obicei, din suprasolicitare. În unele cazuri (înotul, de pildă), chiar și mișcările cardio repetitive (mișcarea umerilor) ar putea mai degrabă să favorizeze accidentarea decât să o prevină. În schimb, pentru aceste tipuri de antrenamente este încă recomandată o încălzire generală, constând în jogging ușor pe loc, sărituri sau alte mișcări aerobe minore.
Tipuri de antrenamente
Antrenamentele generale ale corpului și antrenamentele pe grupe musculare pot fi la fel de eficiente.
Într-un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate al SUA, atât antrenamentele cu frecvență ridicată (lucrul cu aceleași grupe de mușchi de mai multe ori pe săptămână și cu mai puține seturi pe sesiune), cât și cele cu frecvență mai redusă (lucrul cu aceleași grupe de mușchi de mai puține ori pe săptămână și cu mai multe seturi pe ședință) au arătat că ambele tipuri de antrenament au dus la o creștere cu 2% a masei corporale slabe într-o perioadă de 8 săptămâni.
Pierderea caloriilor în timpul somnului
În timp ce dorm, oamenii ard, în medie, cincizeci de calorii în fiecare oră de somn.
Cantitatea variază, desigur, în funcție de rata metabolică bazală personală sau de energia necesară pentru funcțiile esențiale, inclusiv respirația, circulația, repararea celulară și reglarea temperaturii.
Pierderea caloriilor în picioare
Stând în picioare, arzi în medie 100-200 de calorii, iar așezat, arzi 60-130 de calorii pe oră.
Acest lucru depinde și de înălțimea, vârsta, indicele de masă corporală și nivelul de activitate, desigur.
Antrenamentele și personalitatea
Antrenamentele pot da rezultate mai bune dimineața sau seara, în funcție de personalitatea ta.
Antrenament dimineața versus antrenament seara. Diferența o face personalitatea ta. Ambele sunt benefice, fiecare moment al zilei prezentând beneficii diferite. Cercetările au legat rutinele de antrenament de dimineață cu o productivitate mai mare, un somn îmbunătățit și o tensiune arterială scăzută, precum și o îmbunătățire a metabolismului. Oamenii care se antrenează dimineața pot fi din punct de vedere psihologic mai predispuși să facă alegeri alimentare mai bune pe parcursul zilei, iar fizic, mai predispuși la o rigiditate mai mare a articulațiilor. Dimpotrivă, antrenamentele de după-amiază târziu și de seară sunt mai bune pentru tipul de persoane de tip pasăre de noapte și s-a dovedit că oferă un beneficiu mai mare de reducere a stresului, rezistență mai mare și performanță anaerobă îmbunătățită. În schimb, un antrenament prea aproape de ora de culcare poate întârzia procesul de adormire.
Exerciții aerobice
Exercițiile aerobice conduc la generarea de neuroni și la creșterea performanței cognitive
Pe măsură ce respirația întețită pompează mai mult oxigen în fluxul sanguin, acesta este livrat în creier, care începe procesul de neurogeneză sau crearea neuronilor. Exercițiul aerobic duce la generarea de neuroni, care acționează ca un tampon pentru a reduce efectele demenței și a crește performanța cognitivă. Crearea de noi neuroni și celule c erebrale poate avea loc chiar și într-un creier îmbătrânit.
Exerciții cardio
Prea multă mișcare cardio poate preveni, în realitate, pierderea de grăsime corporală
Deși cardio este extrem de important și o parte esențială a oricărui stil de viață sănătos, prea mult poate fi de fapt un lucru rău. Cercetările au arătat că alergarea pe distanțe lungi, de exemplu, îți va determina corpul să se adapteze rutinei impuse și să devină mai eficient, dar și să mențină excesul de greutate. În plus, excesul de cardio vă va lăsa corpul drenat de combustibil, ceea ce, mai departe, poate împiedica pierderea de grăsime corporală, deoarece corpul va apela la mușchi pentru a-și obține sursa necesară de energie, potrivit longevitymagazin.ro.