Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 76% dintre manageri cred că monedele digitale vor înlocui banii fizici

76% dintre manageri cred că monedele digitale vor înlocui banii fizici

Circa 76% dintre manageri cred că monedele digitale ar putea lua locul banilor fizici în următorii 5-10 ani, arată un studiu Deloitte Global Blockchain.

Prin urmare, serviciile financiare trebuie să accelereze procesele de modernizare și distribuire a produselor pentru a contribui la creşterea economică.

Totodată, 73% dintre participanţii la studiu consideră că organizaţiile vor avea de pierdut dacă nu reuşesc să adopte tehnologii blockchain şi criptomonede. 80% sunt însă optimişti cu privire la oportunităţile de generare de venituri prin tehnologia blockchain și criptomonede.

Pe de altă parte, 63% dintre respondenți consideră că există obstacole privind reglementarea monedelor digitale ceea ce împiedică folosirea acestora. 71% spun că un obstacol important este securitatea cibernetică. 

"Activele digitale transformă industria serviciilor financiare şi alimentează ecosistemul financiar cu noi modele de business cu scopul de a facilita tranziţia către noua eră a banilor. În acest context, modul în care instituţiile financiare vor reuşi să se reinventeze ar putea fi cheia pentru stimularea creşterii economice. Chiar dacă blockchain-ul este o tehnologie relativ nouă, aceasta câştigă popularitate şi în România, aşa cum se întâmplă şi la nivel mondial. Startup-urile merg dincolo de utilizarea blockchain în domeniul serviciilor financiare, pentru criptomonede, şi încep să folosească această tehnologie pentru a crea soluţii dedicate unor sectoare precum sănătate sau retail, o tendinţă care ar putea contribui la apariţia unei noi generaţii de unicorni în viitor", a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România.

80% dintre participanţii la studiu cred că activele digitale vor deveni importante pentru industriile pe care le reprezintă, până în 2023.

De asemenea, studiul arată că folosirea monedelor digitale va simplifica plățile. 

Cercetarea a fost realizată pe 1.300 de directori executivi din servicii financiare, sectorul public şi guvernamental, tehnologie, media şi telecomunicaţii, sănătate din America, Europa, Asia şi Africa.

Subiecte în articol: criptomonede
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri