Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 8 metode pentru a combate insomnia

8 metode pentru a combate insomnia

Într-o lume a vitezei, tot mai multe persoane au probleme cu somnul din cauza stresului şi, în general, a unei vieţi agitate. Daily Mail a vorbit cu un guru al somnului, Anandi, care are o experienţă de 25 de ani în tratarea insomniilor.

Specialistul atrage atenţia asupra melatoninei, hormon complex, cunoscut mai ales pentru că reglează ceasul biologic, fiind numit hormonul somnului.

Anandi a vorbit despre opt metode simple care te vor ajuta să dormi ca un bebeluş.

1. Zumzăie ca o albină

Zumzăitul sau Brahmaree Pranayama, aşa cum este numită tehnica în yoga, creează o vibraţie profundă. Astfel, zumzăitul ajută la relaxarea minţii şi a sistemului nervos, te scapă de emoţiile negative şi ajută corpul să elibereze melatonina. Închide gura, inspiră pe nas şi expiră printr-un zumzăit.

2. Verifică-ţi hormonii

Un test al melatoninei este necesar, în cazul în care apar insomniile. Nivelurile scăzute de melatonină sunt asociate cu depresia şi cu accelerarea procesului de îmbătrânire.Un test îţi va spune dacă melatonina se află în parametri.

3. Mănâncă cireşe şi curmale

Curmalele, cireşele şi strugurii conţin un nivel mare de melatonină, în timp ce bananele, ovăzul şi laptele încurajează producţia de melatonină în corp.

4. Masează-ţi maxilarul

Persoanele care au probleme cu somnul au tendinţa de a-şi încleşta dinţii. Astfel, maxilarul devine foarte încordat, ceea ce creează stres. Încearcă să îţi masezi maxilarul folosind arătătorul şi fă mişcări circulare, mici. Fă asta pentru 30 de secunde, de cinci ori pe zi.

5. Respiră adânc

Multe persoane nu respiră corect, atrage atenţia Anandi. Specialistul ne recomandă să ne întindem pe spate şi să respirăm adânc, astfel corpul se va relaxa complet.

6. 10 minute de yoga

Poziţiile de yoga ajută la eliberarea stresului. De asemenea, înainte de a ne băga în pat este necesar să renunţăm la orice formă de tehnologie, să optăm pentru o baie caldă şi să facem o atmosferă relaxantă în cameră. Întinde-te pe spate, întinde-ţi picioarele pe perete şi deschide mâinile, inspiră şi expiră în această poziţie timp de 10 minute.

7. Râzi

Râsul este foarte important. Fă-ţi timp să te uiţi la comedia preferată. Râsul eliberează oxitocină, un alt hormon al fericirii, care ajută la relaxare, dar şi la întărirea sistemului imunitar.

8. Ieşi afară în fiecare zi

Avem nevoie de lumină naturală pentru producerea de serotonină şi melatonină, iar cea mai sigură metodă este să petreci timp în aer liber. În plus, dacă mergi mult, creierul intră într-o stare de relaxare, ceea ce încurajează creativitatea.

 

 

 

 

Subiecte în articol: insomnie melatonina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri