Jurnalul.ro Ştiri Observator Acţiune la nivel naţional a poliţiştilor de la transporturi. Peste 400 de amenzi aplicate în trenuri şi gări

Acţiune la nivel naţional a poliţiştilor de la transporturi. Peste 400 de amenzi aplicate în trenuri şi gări

de Redacția Jurnalul    |   

Poliţiştii de la transporturi au aplicat, în cadrul unei acţiune derulate la nivel naţional în perioada 15-16 iulie 2024, 407 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.185 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, sau a normelor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

"În cadrul acţiunii, au fost efectuate efectuate verificări în 500 de staţii de cale ferată şi 506 trenuri de călători, fiind legitimate 2.641 de persoane", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis sâmbătă.

Conform sursei citate, acţiunea poliţiştilor de la transporturi a vizat "asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători".

Printre cazurile înregistrate în cazul acţiunii se numără şi cel al unei minore dată dispărută, identificată în staţia CFR Buzău în 16 iulie, la ora 0,45. Persoana minoră a fost legitimată de poliţişti, iar în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că aceasta figura ca dispărută de la centrul în care era instituţionalizată, din judeţul Constanţa. Minora a fost internată într-un centru de primire în regim de urgenţă şi evaluare, din judeţul Buzău.

AGERPRES

Subiecte în articol: actiune poliţişti amenzi trenuri gari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri