Jurnalul.ro Cultură Film Actorii de la Hollywood sărbătoresc sfârșitul grevei istorice

Actorii de la Hollywood sărbătoresc sfârșitul grevei istorice

de Redacția Jurnalul    |   

Actorii de la Hollywood sărbătoresc acordul anunțat între sindicatul actorilor SAG-AFTRA și studiourile de la Hollywood pentru a pune capăt unei greve de luni de zile care a paralizat industria de divertisment, potrivit AFP.

Greva de luni de zile a întârziat sute de spectacole și filme populare și a costat miliarde de dolari economia americană: https://www.youtube.com/watch?v=70b9d8HNRpI

Sindicatul american al actorilor SAG-AFTRA a ajuns la un "acord provizoriu" cu șefii studiourilor de la Hollywood, care pune capăt grevei de 118 zile.

Cea mai lungă grevă din istoria sindicatului s-a încheiat joi, conform Sky News.

Acordul vine după ce comisia de negociere a sindicatului a petrecut zile întregi deliberând asupra mai multor elemente pe care le-a considerat "esențiale", inclusiv inteligența artificială.

Acesta a urmat unei oferte "ultima, cea mai bună și finală" din partea Alianței Producătorilor de Film și Televiziune (AMPTP) - grupul care reprezintă studiourile, serviciile de streaming și producătorii în cadrul negocierilor.

Acordul provizoriu ajunge vineri în fața consiliului național SAG-AFTRA "pentru a fi analizat și luat în considerare", a anunțat sindicatul.

Cu toate acestea, o declarație a sindicatului a precizat că a obținut un acord de "anvergură extraordinară" într-un contract "evaluat la peste un miliard de dolari", inclusiv protecția împotriva amenințării inteligenței artificiale și "prevederi fără precedent pentru consimțământ și compensații".

Acesta a continuat: "Am ajuns la un contract care va permite membrilor SAG-AFTRA din toate categoriile să își construiască cariere durabile, multe mii de artiști interpreți vor beneficia de această muncă".

Între timp, AMPTP a declarat că acordul provizoriu "reprezintă o nouă paradigmă": "Oferă SAG-AFTRA cele mai mari câștiguri de la un contract la altul din istoria sindicatului, inclusiv cea mai mare creștere a salariului minim din ultimii 40 de ani”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Hollywood grevă istorică
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri