Jurnalul.ro Ştiri Observator ”Adu-l la mine să-i tai din buric, ca să moară” Detalii macabre din dosarul "Abatorul de copii" de la Spitalul Polizu

”Adu-l la mine să-i tai din buric, ca să moară” Detalii macabre din dosarul "Abatorul de copii" de la Spitalul Polizu

Au apărut noi detalii șocante în cazul medicului ginecolog Florian Robe de la spitalul Polizu, acuzat că nu a acordat îngrijiri medicale unui copil născut prematur. Se pare că deși acesta a fost informat după 12 ore că pruncul încă trăiește, el a spus: ”adu-l la mine să-i tai din buric, ca să moară”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis vineri, un comunicat în care apar acuzațiile procurorilor împotriva medicului ginecolog Florian Robe de la Spitalul Polizu.

Procurorii îl acuză pe medic că, în urmă cu trei ani, a refuzat în mod nejustificat să acorde îngrijiri medicale unei fetițe născute prematur, timp de 12 ore deși personalul medical cu care a intrat în contact i-a semnalat că bebelușul prezenta semne vitale, se arată în comunicatul Parchetului.

Potrivit antena3, după naștere fetița născută prematur a fost pusă într-o cutie cu capac și aruncată într-un sac. 12 ore mai târziu, aceasta a fost găsită încă în viață de o asistentă care a anunțat un medic. Femeia a filmat copilașul aflat în cutie și i-a mărturisit totul mamei fetiței.

”Nu a vrut să-mi spună, dar nu putea trăi cu minciuna aceasta, să zic așa. Mi-a povestit că în dimineața de 25 aprilie, intrând de serviciu a mers în camera în care ele strâng acolo gunoaie, să meargă să ia gunoaiele să le arunce. Într-o caserolă a zis că ar fi auzit un foșnet.

A luat capacul de la caserola aceea, deja sacul se mișca, a deschis sacul, deja fetița a început să plângă când ea a deschis sacul și, vă dați seama, că a rămas uimită. A sunat pe doctorul Robe, i-a spus că este un copil care plânge într-un sac.  Acesta, fără scrupule, îi spune: adu-l la mine să-i tai din buric, ca să moară", a mărturisit Marina Pletoiu, mama fetiței, potrivit stirileprotv.ro.

Subiecte în articol: florian robe polizu prematuri ginecolog
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri