Jurnalul.ro Timp liber Culinar Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

Trei lucruri sunt importante pentru armeni si cu ele se mandresc oriunde s-ar afla: credinta, limba armeana si traditiile. O populatie nu poate fi numita popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si construirea unei biserici si a poporului in sine.

Printre traditii se afla si pastrarea obiceiurilor si a retetelor culinare nealterate. La toate marile sarbatori, la nunti, botezuri sau la inmormantari, preparatele traditionale armenesti nu lipsesc de pe mese. Ca este "aganciabur" - supa de urechiuse (sau coltunasi), "harissa" - mancare din carne tocata si grau, "tahnabour" - supa de iaurt, sugiuc armenesc sau "manti" - un fel de barcute din aluat umplute cu carne, toate sunt servite cu placere.

Cum preparam Aganciabur sau ciorba de urechiuse? Ai nevoie de: un kilogram carne de vita, 3 oua, o ceapa, 1/3 pachet de unt, un borcan de iaurt, o cana cu faina, un os cu maduva, sare, piper.

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase retete romanesti

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri