Jurnalul.ro Ştiri Externe Al treilea sex, nouă opţiune în documente oficiale din Marea Britanie

Al treilea sex, nouă opţiune în documente oficiale din Marea Britanie

O bancă din Marea Britanie a devenit prima din lume care oferă a treia opţiune în ceea ce priveşte sexul clienţilor care apelează la o astfel de instituţie, informează Business Insider. 

Metro Bank a introdus în documentele sale oficiale dedicate clienţilor, alături de clasicele opţiuni în ceea ce priveşte sexul - masculin şi feminin - varianta ''non-binar''. Acesta este termenul folosit de indivizii care nu se identifică nici bărbaţi, nici femei. 

De asemenea, banca a adăugat formula de adresare ''Mx'' (derivată din ''Mr'' - dl., ''Mrs'' - dna., Ms. - domnişoară), folosită de obicei de persoanele transsexuale sau de cele non-binare, care preferă să fie apelate cu pronume neutre din punct de vedere al genului. 

Decizia a fost luată după ce o tânără de origine scoţiană, Kaelin Fanish, nu a reuşit să-şi deschidă un cont la Metro Bank deoarece aceasta nu avea decât două opţiuni în privinţa sexului, masculin sau feminin, iar ea nu se regăsea în acestea. 

Kaelin Fanish a salutat decizia istorică pe care a catalogat-o drept ''un pas mare înainte'' pentru un sistem bancar care timp de 600 de ani nu a oferit decât două opţiuni în ceea ce priveşte sexul clienţilor săi. 

Directorul de comunicare al Metro Bank a declarat pentru Buzzfeed UK că politica băncii este de a asculta clienţii şi că spre deosebire de unele situaţii în care lucrurile sunt ''prea dificile pentru a face ceva în privinţa lor'', cazul de faţă ''nu a fost, în mod clar, unul dintre ele''.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri