Jurnalul.ro Cultură Film Ceremonie oficială sau intimă pentru Alain Delon: Familia trebuie să decidă

Ceremonie oficială sau intimă pentru Alain Delon: Familia trebuie să decidă

de Redacția Jurnalul    |   

Un omagiu național sau o ceremonie strict privată: ce fel de înmormântare va avea Alain Delon? Actorul nu dorea funeralii naționale. Copiii lui trebuie sa decida acum daca va fi o ceremonie ca cea pentru Holliday sau Belmondo, sau una în cea mai strictă intimitate cum a cerut actorul.

În urma decesului lui Alain Delon, cei trei copii, Anthony, Anouchka și Alain-Fabien Delon, se vor ocupa de înmormântare, scrie Le Figaro.

„Nu, nu, categoric nu, deci categoric nu. Știm unde voi fi înmormântat, dar nu există instrucțiuni. Voi fi înmormântat ca toată lumea, dar mai ales nu ca persoanele pe care le-ați menționat”, a declarat Alain Delon, referindu-se la omagierile aduse lui Charles Aznavour și Johnny Hallyday în 2018 în cadrul emisiunii Thé ou Café de la France 2.

În urma morții lui Alain Delon, care a dat naștere unei avalanșe de omagii peste granițe, din Italia până în Japonia, Franța se pregătește să își ia rămas bun de la una dintre icon-urile cinematografiei franceze mondiale.

Anthony, Anouchka și Alain-Fabien Delon, cei trei copii ai săi, vor trebui să supravegheze funeraliile legendei celei de-a șaptea arte. Aceștia au convenit duminică să anunțe AFP că actorul a murit, după luni de zile în care s-au chinuit din cauza tratamentului medical al tatălui lor.

Înmormântarea va avea loc într-o intimitate strictă, cu familia și prietenii sau cu oameni din industria cinematografică? Delon a dorit să fie înmormântat acasă, lângă câinii săi, la moșia sa din Douchy (Loiret), unde a murit. El „a făcut deja demersurile administrative necesare”, a declarat pentru AFP Christophe Hurault, subprefectul regiunii Loiret, precizând că prefectura „și-a dat acordul de principiu”.

Odată cu moartea sa, se încheie o epocă, se întoarce o pagină din istoria cinematografiei franceze din anii '60-'80, o cinematografie puternică și invidiată la nivel internațional. Delon a plecat după majoritatea celor pe care i-a iubit sau cu care a lucrat, printre care Jean Gabin, Lino Ventura, Romy Schneider și regizorii italieni Luchino Visconti și Michelangelo Antonioni, scrie Le Figaro.

După moartea prietenului său, ultra-popularul Jean-Paul Belmondo, în 2021, și cea a lui Delon, ultima legendă în viață a acestei epoci rămâne Brigitte Bardot, în vârstă de 89 de ani, retrasă din actorie de zeci de ani. Delon lasă „un gol abisal pe care nimic și nimeni nu va putea să-l umple”, a scris ea într-un mesaj citat de AFP.

Ca semn că faima sa a continuat să se răspândească la scară largă, presa internațională a consacrat un spațiu considerabil morții sale. În Statele Unite, New York Times, Washington Post și New York Post i-au consacrat necrologuri. „Frumos și hipnotic, Alain Delon a fost una dintre cele mai misterioase stele ale cinematografiei”, a rezumat criticul Peter Bradshaw de la Guardian. Pentru ziarul german Spiegel, care păstrează încă o fotografie a lui Delon cu Romy Schneider, una dintre marile sale iubiri, el a fost „James Dean european”.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: alain delon ceremonie familie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri