Jurnalul.ro Ştiri Locale Alba: Importante forţe angrenate în Apuseni în căutarea unei femei de 81 de ani, care plecase după animale

Alba: Importante forţe angrenate în Apuseni în căutarea unei femei de 81 de ani, care plecase după animale

O femeie de 81 de ani dintr-un sat din Apuseni dată dispărută, după ce a plecat vineri seara de acasă după animale şi nu s-a mai întors, a fost găsită la stâna unui vecin, după mai multe ore de căutări, efectuate de zeci de salvamontişti, pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari, a informat sâmbătă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Cel care a sesizat, la 112, că femeia nu s-a mai întors acasă a fost nepotul acesteia, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU, Alina Marescu.

La locul indicat, zona Dosul Neagului din comuna Bistra, au fost trimise echipaje de la ISU Alba - Pichetul Cîmpeni (opt pompieri cu o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD), Salvamont Alba (zece salvamontişti cu două autoturisme), precum şi echipaje din cadrul IPJ Alba (şase poliţişti, cu două autoturisme), IJJ Alba (doi jandarmi, cu o autospecială) şi SVSU Bistra (patru voluntari).

Intervenţia de salvare a fost îngreunată de zona greu accesibilă şi de întuneric. După mai multe ore, salvatorii au găsit femeia sâmbătă la stâna unui vecin, se menţionează într-un comunicat dat publicităţii de ISU Alba. Echipajul SMURD prezent la faţa locului a evaluat starea medicală, nefiind nevoie de transportul femeii la spital, a precizat sursa citată. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri