Jurnalul.ro Ştiri Social Albinele au "ucis" doua persoane in judetul Buzău

Albinele au "ucis" doua persoane in judetul Buzău

Două persoane au decedat iar o alta a fost dusă la spital, după ce au fost înţepate de albine, incidentul având loc, sâmbătă, în comuna buzoiană Cernăteşti.

 

Prefectul de Buzău, Carmen-Adriana Ichim, a declarat că un pavilion cu stupi a plecat, vineri noapte, de la Berca spre Cernăteşti, unde este o zonă de salcâmi iar, la un moment dat, mai mulţi stupi au căzut pe un drum sătesc.

Trei persoane aflate în maşina care transporta stupii au coborât pentru a-i ridica, moment în care albinele, care erau într-o stare de agitaţie, le-au înţepat, două dintre ele, respectiv şoferul şi un apicultor, pierzându-şi viaţa, a precizat sursa citată.

O a treia persoană, care de asemenea a fost înţepată, a fost preluată de ambulanţă şi dusă la spital, a declarat prefectul de Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, Georgiana Nazîru, jandarmii s-au deplasat la faţa locului pentru a izola zona şi pentru a proteja populaţia.

Prefectul Carmen-Adriana Ichim a precizat că la Cernăteşti au intervenit şi apicultori, stupii au fost reamplasaţi în maşina care îi transporta, iar albinele s-au liniştit. AGERPRES

Subiecte în articol: albine judet buzau intepatura deces spital
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri