Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri cu repetiţie la Deva şi în 15 comune

Alegeri cu repetiţie la Deva şi în 15 comune

Peste 93.000 de alegători cu drept de vot erau aşteptaţi ieri la urne pentru a-şi alege primarii în Munici­piul Deva şi alte 15 comune din ţară, scrutinul local parţial fiind organizat după ce edilii aleşi în iunie 2016 au demisionat sau au fost condamnaţi în timpul mandatului.

Prezenţa la urne la nivel naţional era de 20,14%, ieri la ora 13. Peste 59.000 de cetăţeni cu drept de vot erau aşteptaţi să-şi exprime opţiunile în Municipiul Deva, din judeţul Hunedoara, în prima parte a zilei nefiind semnalate incidente. În jurul prânzului, prezenţa la vot se apropia de 13% la Deva. Alegerile pentru Primăria Deva au loc după ce fostul edil Mircia Muntean (PSRo) a fost condamnat defi­nitiv la şase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băutu­rilor alcoolice, pe 24 aprilie 2017. Nouă candidaţi, dintre care trei independenţi, s-au înscris în cursă pentru funcţia vacantă. Candidatul PSD, Petru Mărgi­nean, a venit la vot împreună cu soţia sa, la primele ore ale dimineţii. La rândul său, candidatul PNL, Florin Oancea, a fost însoţit de o echipă formată din mai mulţi membri de partid. Notă discordantă a făcut candi­datul USR, Lucian Davidoni. Acesta a venit la vot pe bicicletă, împreună cu soţia şi copiii, el arătând că îşi doreşte o schimbare. În comuna Drăgo­ieşti, din judeţul Suceava, erau aşteptaţi la urne puţin peste 2.000 alegători. Aceştia au întâmpinat dificultăţi în a-şi găsi favo­r i ţ i i p e buletinul d e v o t , având în vedere că în cur s a electorală s-au înscris doi candi­daţi cu numele Brădăţan şi doi cu numele Popescu. În schimb, în comuna Călărași din judeţul Cluj, locuitorii au avut de ales între trei femei. Un caz special a fost şi în comuna Nicşeni, din judeţul Botoşani. Fostul edil al localităţii, Ioan Gaidur, care şi-a pierdut funcţia după ce a fost condamnat pentru prejudicierea bugetului Uniunii Europene, a candidat din nou la alegerile de ieri. Gaidur, care a plătit preju­diciul în valoare de peste 60.000 de lei,a pierdut susţinerea PSD, însă a candidat ca independent. Alegeri parţiale s-au organizat şi în comu­nele Cervenia, Poeni şi Salcia din judeţul Teleorman. În toate cele trei localităţi, edilii aleşi în iunie 2016 au pierdut procesele cu Agenţia Naţională de Integri­tate şi au fost demişi.

 

În judeţul Constanţa, un membru al secţiei de votare din comuna Pantelimon a fost transportat la spital după ce i s-a făcut rău, el suferind o criză de epilep­sie. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, era reprezentan­tul PMP în secţia din Pantelimonul de Sus.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri