Specialiștii SRI au ridicat plicurile respective, după alerta de la ambasada Ucrainei din București.
Primele verificări arată că plicurile nu conțin material exploziv.
„Potrivit procedurii, acestea vor fi analizate în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente”, informează SRI.
UPDATE: Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate, anunță autoritățile.
Stire initiala: Ambasada Ucrainei din București a primit două plicuri cu conținut suspect.
Două plicuri trimise din Germania, care au ajuns la Ambasada Ucrainei din București, sunt suspecte că ar conține explozibil, la fel ca plicurile primite în urmă cu câteva zile de diferite instituții din Spania.
"La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei. De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice.”, au anunțat autoritățile locale.
Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați, marți, că la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.
Între 24 noiembrie și 2 decembrie, scrisori-capcană au fost trimise la ținte precum ambasada Ucrainei la Madrid, ambasada SUA, premierul spaniol, Pedro Sanchez, birouri guvernamentale din capitala Spaniei, și o companie de sateliți a Uniunii Europene.
Poliția spaniolă a declarat că cele șase scrisori-capcană au fost trimise din orașul Valladolid, situat în nordul Spaniei. Majoritatea au fost dezamorsate, deși un angajat al ambasadei Ucrainei a fost rănit ușor când unul dintre dispozitive s-a declanșat.
Scrisorile-capcană au fost fabricate artizanal și aveau cantități mici de exploziv și bucățele de metal. Conținutul plicurilor produce o flamă, nu o explozie mare, în momentul în care acestea sunt deschise, a precizat cotidianul El Pais și televiziunea spaniolă de stat RTVE, care citează surse din poliție.