Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - UPDATE - VIDEO - EXPLOZIE la RAFINĂRIA PETROMIDIA NĂVODARI

ALERTĂ - UPDATE - VIDEO - EXPLOZIE la RAFINĂRIA PETROMIDIA NĂVODARI

UPDATE 5: Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici, a anunţat că în afara celor patru muncitori care au suferit arsuri grave în urma exploziei de pe platforma Petromidia, a mai apărut şi un al cincilea caz, al unui muncitor care a suferit o intoxicaţie cu fum, şi acesta fiind preluat de ambulanţă şi transportat la spital.

Potrivit informaţiilor anunţate de Claudia Tatarici, arsurile suferite de cei patru muncitori sunt grave, fiind întinse peste 40% din suprafaţa corpului.

UPDATE 4: Subprefectul judeţului Constanţa, Mustafa Levent Acoium, a declarat pentru AGERPRES că informaţiile de ultimă oră pe care le cunoaşte indică faptul că incendiul de pe platforma Rafinăriei Petromidia a fost stins în proporţie de 98 %.

"Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, colonel Daniel Gheorghe Popa, a comunicat că în momentul de faţă incendiul a fost stins în proporţie de 98% la Rafinăria Petromidia. Cele patru victime cu arsuri au fost preluate şi se îndreaptă către Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa şi, după triere, în funcţie de gravitate, vor fi luate deciziile pentru relocare sau internare pe plan local. Am înţeles, de asemenea, de la ISU Dobrogea că explozia a fost înregistrată la o instalaţie de rafinare dar că nu ar fi nimic legat de emisii periculoase în atmosferă, la care ar putea fi expusă populaţia", a declarat subprefectul Acoium.

UPDATE 3: Unul dintre răniți a suferit arsuri grave pe aproximativ 75% din corp.

Incendiul a fost lichidat.

UPDATE 2: Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat luni, pentru AGERPRES, că răniţii în explozia de la Rafinăria Petromidia se află în drum spre spital, unde urmează a fi evaluaţi, iar apoi vor fi dispuse măsurile necesare pentru tratamentul acestora.

"La momentul acesta încă nu am informaţiile definitive despre starea victimelor. Victimele sunt în drum către spital. Când ajung la spital vom avea evaluarea finală", a spus Arafat.

El a afirmat că după informaţiile pe care le deţine, incendiul de la Rafinăria Petromidia este foarte aproape de a fi stins.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici, a precizat anterior că a fost activat planul roşu de intervenţie şi până în prezent sunt informaţii că s-au înregistrat patru cazuri de arsuri grave, muncitorii fiind deja preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la spital.

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat, pentru AGEPRES, că a avut loc o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare, iar apoi s-a declanşat şi un incendiu.


UPDATE 1: Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici, la Constanţa a fost activat planul roşu de intervenţie şi până în prezent sunt informaţii că s-au înregistrat patru cazuri de arsuri grave, muncitorii fiind deja preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la spital.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat că la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie, dotate cu maşini cu spumă şi apă.

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat, pentru AGEPRES, că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare.

O explozie a avut loc la rafinăria Petromidia Năvodari cu puțin timp în urmă.

În urma deflagrației s-au înregistrat cel puțin 4 răniți. A fost declanșat planul roșu de intervenție.

Exploziile au avut loc la două rezervoare de azot.

Știre în curs de actualizare.

Ambulanta

Subiecte în articol: explozie la rafinaria petromidia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri