Jurnalul.ro Ştiri Locale Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, va fi premiat de autoritățile clujene

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, va fi premiat de autoritățile clujene

de Redacția Jurnalul    |   

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la la para judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris, va fi premiat de autoritățile clujene.

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat sâmbătă că va propune Consiliului local premierea sportivului, „un gest simbolic prin care comunitatea noastră să își arate aprecierea pentru exemplul remarcabil pe care acest tânăr ni-l oferă”.

Edilul a scris pe Facebook că medalia de aur la judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris este o reușită istorică pentru sportul românesc, pentru sportul clujean: „Suntem mândri de performanțele sale și îi mulțumim”.

Judoka Alexandru Bologa este Cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca din anul 2022 și se menține pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, cu medalii importante câștigate la Tokyo (2020), Rio (2016), la campionate mondiale și europene, fiind cel mai tânăr medaliat judoka la Jocurile Paralimpice și primul medaliat nevăzător român la judo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri