Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Alimentul împotriva căderii părului. Se poate consuma în multe rețete culinare

Alimentul împotriva căderii părului. Se poate consuma în multe rețete culinare

de Redacția Jurnalul    |   

Un aliment ajută la menținerea sănătății părului, acționând împotriva căderii acestuia.

Spanacul conține vitamine și minerale, și te va ajuta să oprești căderea firelor de păr. Totodată, se poate consuma în multe combinații.

Este o sursă bogată de nutrienți esențiali care pot avea beneficii importante pentru sănătatea părului și pot ajuta la combaterea căderii acestuia. El poate fi consumat sub diverse forme, fiind incluse în anumite preparate alimentare.

Prin urmare, spanacul este o sursă importantă de fier, un mineral esențial pentru circulația sângelui și oxigenarea scalpului. Deficiența de fier este o cauză comună a căderii părului, mai ales la femei.

Este bogat în vitamina A, care ajută la producerea sebumului, un ulei natural care hidratează scalpul și menține părul sănătos.

Vitamina C este esențială pentru producerea colagenului, o proteină care întărește foliculii de păr și ajutor la prevenirea ruperii părului. Vitamina C îmbunătățește și absorbția fierului din alimentație.

Citiți și 10 principii pentru o sănătate cu de toate

Vitamina E din spanac ajuta la repararea și refacerea foliculilor de păr, protejând părul de deteriorare și menținându-l sănătos.

De asemenea, conține o cantitate mare de acid folic și contribuie la producerea de celule noi, inclusiv celulele din scalp și din foliculii de păr. Acest lucru poate ajuta la creșterea unui păr sănătos.

Spanacul conține antioxidanți puternici care ajută la protejarea scalpului și a foliculilor de păr de efecte nocive ale radicalilor liberi, care pot contribui la căderea părului.

Se regăsesc în spanac și acizi grași omega-3, care hrănesc părul, îl fac mai strălucitor și pot reduce inflamația la nivelul scalpului, asigură sănătatea generală a părului.

Rețete culinare cu spanac

Salate: Poți adăuga spanac crud în salate pentru a beneficia de toate vitaminele și mineralele pe care le conține.

Smoothies: Spanacul se poate adăuga în smoothie-uri, alături de fructe, pentru un mic dejun hrănitor.

Gătit la abur: Spanacul gătit ușor la abur păstrează multe dintre proprietățile sale nutritive.

Supe: Spanacul poate fi adăugat și în supe pentru un plus de nutrienți.

Beneficiile spanacului pentru organism

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine, precum vitamina A, C, K1 și folat (vitamina B9).

Antioxidanții luteina și zeaxantina sunt benefici pentru ochi și ajută la la protejarea acestora de efecte nocive ale luminii UV și ale radicalilor liberi, prevenind boli oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

Citiți și Beneficiile uimitoare ale vitaminei D asupra sănătății

Spanacul conține nitrați naturali, care pot reduce tensiunea arterială și crește și circulația sângelui.

Vitamina K este esențială pentru coagularea sângelui și menținerea sănătății oaselor. Ajută la absorbția calciului și la mineralizarea oaselor.

Spanacul este o sursă bună de calciu și magneziu, esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților.

Fibrele din spanac contribuie la o digestie sănătoasă, prevenind constipația și promovând un tranzit intestinal regulat.

Antioxidanții și flavonoide au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației cronice, care este legată de multe boli degenerative, potrivit spynews.ro.
 

Subiecte în articol: cădere păr retete spanac
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri