Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Alimentele care au mai multă vitamina C decât portocalele

Alimentele care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cu toate că numeroase studii arată că un consum regulat de vitamina C nu poate preveni, de fapt, răcelile, nutrimentul poate să scurteze durata de convalescență și chiar reduce severitatea simptomelor. În ciuda reputației portocalelor, există fructe și legume care le întrec când vine vorba de cantitatea de vitamina C din ele, scrie ziarulring.ro.

Ardeii iuți

O jumătate de cană de ardei iute tocat sau cubulețe conține 107,8 mg de vitamina C. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Buffalo au descoperit că substanța care dă iuțeala ardeilor, capsaicina, poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și musculare.

Ardeii grași

O cană cu ardei gras roșu, tăiat mărunt, conține, 190 mg, de aproape trei ori mai multă vitamina C decât o portocală. Ardeii roșii sunt, de asemenea, o mare sursă de vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri