Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Alimentele „nesănătoase” care, în realitate, sunt bune

Alimentele „nesănătoase” care, în realitate, sunt bune

În încercarea disperată de a pierde în greutate, mulți dintre noi renunță la indulgențele preferate, fie că este vorba de alcool, carne sau dulciuri, scrie Daily Mail. Totuși, după câteva săptămâni de dietă, nu ne simțim bine și nici nu vedem schimbări semnificative.

Potrivit nutriționiștilor, renunțarea la alimentele care ne plac nu ne va ajuta niciodată să ajungem la forma fizică pe care o dorim și nici la o sănătate mintală stabilă. În plus, în multe cazuri, ideile despre ce este bine să mănânci și ce nu sunt bazate pe științe greșite.

Două nutriționiste, cu care cei de la Daily Mail Online au discutat, au insistat că putem să mâncăm alimentele favorite și tot să avem o dietă sănătoasă.

Iată câteva alimente „rele”, care, în realitate, au beneficii pentru sănătate.

1. Consumul de whiskey ajută la combaterea cancerului

Deși consumul de whiskey vine cu riscuri, dacă există moderație, pot apărea și beneficii pentru sănătate. Nutriționista Jessica Cording a afirmat că bea patru pahare de whiskey pe săptămână.

Această băutură conține un nivel ridicat de acid elagic, un antioxidant care ajută la distrugerea celulelor care pot provoca boli, precum cancerul și bolile de inimă.

2. Ciocolată neagră o dată pe zi

Mulți se gândesc la ciocolată ca la o „plăcere vinovată”, însă ciocolata neagră este bogată în antioxidanți, inclusiv în antioxidanți care combat cancerul, precum flavonizii.

Un studiu publicat în 2015 arată că persoanele care consumă zilnic un baton mic de ciocolată au cu 11% șanse mai mici să dezvolte boli cardiovasculare.

3. Gogoșile previn pofta de mâncare

Deși gogoșile nu sunt alimente sănătoase, nu va fi sfârșitul lumii dacă le consumi o dată la ceva timp. Oamenii care își interzic să consume gogoși sau alte alimente care le plac, au șanse mai mici să ajungă la forma fizică pe care și-o doresc.

„Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul timpului, aceste restricții pot duce la pofte și supraalimentare, sabotând complet încercările tale de a-ți îmbunătăți nutriția și sănătatea”, spune nutriționista Beth Cecil.

4. Berea poate reduce riscul de diabet

Berea este evitată de mulți oameni care încearcă să piardă în greutate, pentru că nu își doresc „o burtă de bere”. În orice caz, berea are numeroase beneficii pentru sănătate, dacă este consumată cu moderație.

De fapt, un studiu publicat recent în Scientific Reports a constatat că berea poate reduce tensiunea arterială, preveni diabetul zaharat și poate ajuta la pierderea în greutate.

5. Cartofii dulci sunt o sursă bună de fibre

Acești cartofi sunt o sursă bună de potasiu și fibre. De asemenea, sunt bogați în vitaminele A și C, antioxidanți care întăresc sistemul imunitar. În plus, studiile au descoperit că aceste legume pot ajuta la prevenirea cancerului.

6. Friptura conține mulți nutrienți

Friptura conține fier, zinc, proteine și vitamina B12. Un studiu publicat în 2015 în Journal of Nutrition a constat că un consum de 75 de grame pe zi de friptură este la fel de benefic pentru inimă, precum renunțatul la fumat.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri