Jurnalul.ro Sport Amalia Covaliu, medalie de bronz la Campionatele Europene de Scrimă

Amalia Covaliu, medalie de bronz la Campionatele Europene de Scrimă

de Redacția Jurnalul    |   

Sportiva Amalia Covaliu a cucerit luni, la Napoli, medalia de bronz a probei feminine de sabie juniori la Campionatelor Europene de Scrimă pentru cadeţi şi juniori 2024.

Amalia Covaliu a trecut de prima fază a competiţiei, cea a grupelor, cu patru victorii din şase meciuri, şi s-a calificat pe tabloul principal, unde a învins-o în primul tur pe Zarifa Huseynova (Azerbaidjan), cu 15-14.

În șaisprezecimi, Amalia a trecut cu 15-6 de Sofia Holovkina (Ucraina), iar în optimi a eliminat-o pe franţuzoaica Aurore Patrice, cu 15-10.

În sferturi, Amalia a câștigat cu 15-14 în fața Manuelei Spica (Italia), iar în semifinale a cedat la limită, cu 14-15, în fața sportivei Emma Neikova din Bulgaria, câştigând medalia de bronz a probei.

Pe lângă medalia de bronz, Amalia Covaliu a ajuns până în sferturile probei individuale feminine de sabie cadete, clasându-se pe locul 5 la final, și a ocupat locul 5 cu echipa, în proba feminină de sabie, alături de Anastasia Fusea, Adriana Maria Geatara și Raisa Apostu.

Anul trecut, Amalia Covaliu, antrenată de mama ei, Irina Covaliu, a câștigat titlul de campioană europeană la cadeți, cu echipa.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: amalia covaliu scrimă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri