Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul Israelului în România, după atacul Iranului: „Vor plăti prețul, au depășit liniile roșii”

Ambasadorul Israelului în România, după atacul Iranului: „Vor plăti prețul, au depășit liniile roșii”

de Redacția Jurnalul    |   

Ambasadorul Israelului la București, Lior Ben Dor, a declarat, după atacul cu rachete balistice al Iranului că israelienii sunt „determinați” și vor face „tot ce este necesar pentru a-i face să plătească prețul, pentru că au depășit toate liniile roșii”.

Lior Ben Dor a spus că Israelul este hotărât să protejeze „viața, națiunea și cetățenii”.

„Israel a fost atacat grav de Iran. Au lansat aproape 200 de rachete balistice și au vrut să distrugă foarte multe vieți în Israel. Noi suntem hotărâți să ne protejăm viața, să ne apărăm națiunea și cetățenii. Avem tot sistemul de apărare activ, dar nu e destul. Trebuie să facem mai mult, pentru a garanta că nu ne vor mai ataca. Noi dorim să existăm ca națiune, pentru foarte mult timp de acum încolo. Vom demonstra că Israelul știe cum să se apere și să-i alunge pe dușmani în afara granițelor”, a spus la TVR Info ambasadorul.

Lior Ben Dor a lăudat sistemul de apărare pe care îl deține Israelul și afirmă că iranienii „vor plăti prețul” pentru atacul cu rachete balistice.

„Sistemul de apărare al Israelului e atât de sofisticat, încât știm exact unde va cădea o rachetă. Și știm să interceptăm în așa fel încât să nu afectăm populația civilă și nici să irosim muniția. Nu putem accepta ca aceste atacuri să se îndrepte asupra unor orașe sau gradinițe. Suntem cu totul determinați să facem absolut tot ce este necesar pentru a-i face să plătească prețul, pentru că au depășit toate liniile roșii”, a mai spus diplomatul.

 

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri