Jurnalul.ro Ştiri Observator O ambulanță B2 a luat foc la Vaslui. Autosanitara Volkswagen, fabricată în 2012, avea la bord peste 890.000 kilometri

O ambulanță B2 a luat foc la Vaslui. Autosanitara Volkswagen, fabricată în 2012, avea la bord peste 890.000 kilometri

de Redacția Jurnalul    |   

O autosanitară din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui a luat foc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:00. Ambulanța, fabricată în 2012, era conectată la o priză, potrivit SAJ Vaslui.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3:00, în substaţia Huşi din cadrul SAJ Vaslui. Autosanitara care a luat foc este o ambulanţă de tip B2, marca Volkswagen, fabricată în anul 2012, iar la bord are peste 890.000 kilometri rulaţi.

Incendiul a fost observat de un trecător care a alertat echipajul din substație. Acesta a evacuat rapid tuburile de oxigen din ambulanță, dar nu a reușit să stingă focul.

Pompierii, chemați prin 112, au ajuns rapid și au stins incendiul în câteva minute. Flăcările au izbucnit în față, sub capotă, și s-au extins spre interior, în dreptul volanului, fără a afecta cabina medicală. Nu au existat victime, iar aparatura medicală (defibrilator, aspirator, injectomat și geanta termică) a rămas intactă.

„Ambulanța are asigurare CASCO. Se va face evaluare de către asigurator și se va vedea ulterior dacă mai poate fi reparată sau dacă va considerată daună totală. De asemenea poliția va investiga cazul pentru a stabili circumstanțele producerii incendiului”, a precizat sursa citată.

Reprezentanții SAJ Vaslui au transmis că această ambulanță are anul de fabricație 2012 iar la bord peste 890.000 kilometri rulați. La acest moment, în substația Huși mai sunt șase ambulanțe, din care doar cinci funcționale (patru cu peste 800.000 Km și una sub 800.000 km).

În total, parcul auto al SAJ Vaslui include 37 de ambulanţe: 4 tip A, 4 tip C şi restul de tip B, la care se adaugă trei ambulanţe folosite pentru consultaţii. Peste jumătate dintre ele au peste 800.000 de kilometri iar un sfert chiar peste 1.000.000 de kilometri rulaţi.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: incendiu ambulanta Vaslui
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri