Jurnalul.ro Sport Sporturi Ancheta morții baschetbalistului Kobe Bryant dezvăluie motivele prăbușirii avionului

Ancheta morții baschetbalistului Kobe Bryant dezvăluie motivele prăbușirii avionului

Pilotul elicopterului prăbuşit pe 26 ianuarie, în urma căruia a murit baschetbalistul american Kobe Bryant, a transmis controlorilor aerieni că încerca să iasă din ceaţă, înainte ca aparatul să se lovească de o colină, arată ancheta desfășurată în acest caz, transmite AFP.

Ara Zobayan a precizat într-o discuţie radio că va urca la 1.200 m, chiar înainte ca aparatul să se prăbuşească în apropiere de Calabasas.

În accident și-au pierdut viața Kobe Bryant, fiica sa Gianna, în vârstă de 13 ani şi alte şase persoane.

O transcriere parţială a comunicaţiilor dintre Zobayan şi controlorul de trafic aerian se află printre documentele publicate de Consiliul Naţional de Securitate în Transporturi (NTSB).

"Urcăm la patru mii de picioare", a spus pilotul. "Şi apoi ce vei face când vei fi la altitudine ?", a întrebat controlorul, dar nu a mai primit răspuns.

Din primele elemente ale anchetei reiese că elicopterul a plonjat câteva sute de metri înainte ca accidentul să se producă.

NTSB a subliniat că acest "dosar public nu este un raport final şi nu conţine analize, concluzii, recomandări sau determinări de cauze probabile ale accidentului".

Instituția a mai anunţat că va publica un raport final la o dată ulterioară, care nu a fost încă stabilită.

Kobe Bryant, supranumit "Black Mamba", a încetat din viaţă la vârsta de 41 ani.

El şi-a petrecut întreaga carieră la Los Angeles Lakers, echipă alături de care a câştigat cinci titluri de campion NBA.

Subiecte în articol: baschet kobe bryant accident elicopter
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri