Jurnalul.ro Cultură Muzica Apariție surpriză! Actorul Chris Hemsworth a fost bateristul lui Ed Sheeran, la concertul din București

Apariție surpriză! Actorul Chris Hemsworth a fost bateristul lui Ed Sheeran, la concertul din București

de Redacția Jurnalul    |   

Megastarul britanic Ed Sheeran a revenit la Bucureşti, sâmbătă, pe Arena Naţională, pentru un concert ce face parte din turneul început în acest an. Acesta a cântat în fața unui public de peste 60.000 de oameni și a avut mai multe surprize.

Una dintre surprizele pe care le-a avut Ed Sheeran pentru fani a fost prezența super-starului de la Hollywood, Chris Hemsworth. Actorul a cântat alături de Sheeren la baterie, fiind introdus în aplauzele fanilor.

Ed Sheeren a explicat că Hemsworth filmează un documentar despre beneficiile pe care le are muzica asupra celor care au probleme cognitive. „Mi-a scris un email în decembrie anul trecut. A venit să mă viziteze și a învățat să cânte și acum cântă în fața a aproape 70.000 de oameni”, a spus Sheeren.

De asemenea, un alt artist apreciat de fani, care a cântat alături de Ed Sheeren, a fost Calum Scott.

Artistul britanic vine pentru a doua oară în Bucureşti, după ce în iulie 2019 a concertat tot pe Arena Naţională, în faţa a peste 50.000 de spectatori, făcându-şi o apariţie memorabilă îmbrăcat în tricoul echipei naţionale de fotbal a României. Artistul a interpretat atunci cele mai cunoscute piese ale sale în faţa unui stadion arhiplin şi a fost impresionat de faptul că românii îi ştiu versurile pe de rost.

Ed Sheeren și invitații săi au cântat pe un nou concept de scenă - de 360 de grade, care a permis fanilor să poată vedea conţinutul dinamic al spectacolului din fiecare loc din Arena Naţională.

„'Mathematics' se desfăşoară pe o scenă centrală, cu o margine rotativă, care permite o vizibilitate de 360 de grade pentru (şi de) Sheeran şi patru platforme, amplasate în interiorul terenului stadionului, fiecare la baza a şase 'catarge' care acţionează ca şi contragreutăţi într-o configuraţie sofisticată de rigidizare cu scripeţi pentru un halo de 42 de tone deasupra scenei principale. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, pirotehniştii au un rol important în spectacol, cu aruncătoare de flăcări folosite de mai multe ori, culminând cu un foc de artificii la final", precizează organizatorii.

Scena de 360 de grade este formată dintr-o scenă centrală rotativă înconjurată de şase catarge înalte de 30 de metri. Realizate din 7,5 tone de grinzi, stâlpii susţin un sistem complex de reţele de cabluri, care permite suspendarea a 55 de tone de echipament deasupra scenei, inclusiv sonorizare, lumini şi haloul. Această configuraţie de pionierat elimină necesitatea unui sistem de acoperiş standard, ceea ce are ca rezultat o vizibilitate mult mai bună pentru fani. Haloul, un ecran LED transparent circular cu diametrul de 21 de metri, este suspendat deasupra zonei centrale a spectacolului şi poate fi coborât până la scenă pentru a-l înconjura pe Ed. În interiorul haloului se află 18 candelabre realizate din benzi LED Sceptron. Acestea se pot mişca împreună cu haloul sau independent de acesta pentru a crea un show cu adevărat spectaculos, informează organizatorii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: Antena3/CNN

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri