Jurnalul.ro Ştiri Externe Argentina: Aproape 400 de pinguini au fost găsiţi morţi după ce au fost muşcaţi de câini

Argentina: Aproape 400 de pinguini au fost găsiţi morţi după ce au fost muşcaţi de câini

Un număr de 370 de pinguini au fost găsiţi morţi pe Insula Quiroga din provincia Santa Cruz (sudul Argentinei), după ce au fost muşcaţi de patru câini vagabonzi care au ajuns pe insulă înot, au informat marţi surse oficiale citate de EFE. 

Pinguinii, care erau morţi de trei săptămâni, au fost descoperiţi săptămâna aceasta de experţi ai Centrului de Cercetare al Universităţii Naţionale Patagonia Austral (UNPA) care au făcut investigaţii şi au stabilit că muşcăturile proveneau de la câini. 

Unul din profesorii centrului, Esteban Frere, a explicat pentru EFE că din cauza acestui atac al câinilor populaţia reproducătoare de pinguini s-a redus cu 20 %, având în vedere că păsările au depus deja ouăle în octombrie. 

Colonia de pe Insula Quiroga era formată din aproximativ 2.000 de perechi de pinguini înainte de acest incident, în urma căruia au mai rămas circa 1.500. 

"Este un lucru nou, pe care nu l-am mai văzut de peste cinci ani de când lucrăm. Este un fenomen ieşit din comun, dar suntem îngrijoraţi de faptul că aceşti câini au învăţat să înoate şi că astfel de cazuri s-ar putea repeta", a precizat Frere. AGERPRES

Subiecte în articol: pinguini omorati de caini
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri