Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata rusă încearcă să cucerească centrala nucleară de la Cernobîl. „Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”

Armata rusă încearcă să cucerească centrala nucleară de la Cernobîl. „Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”

Președintele Ucrainei, Volodomir Zeleniski, a anunțat că armata rusă dorește să cucerească centrala nucleară de la Cernobîl.

„Forțele de ocupație ruse încearcă să pună mâna pe #Chornobyl_NPP. Apărătorii noștri își dau viața pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete. Am raportat acest lucru la @PM suedez. Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”. Volodomir Zeleniski

 

 

 

Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major în centrala nucleară, pe data de 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.

Armata rusă a anunţat joi că a distrus 74 de instalaţii militare, între care 11 aerodromuri, în Ucraina, unde Moscova a lansat în cursul dimineţii o operaţiune militară de amploare. 

Subiecte în articol: cernobil Volodimir Zelenski Ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri