Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina cere aliaților arme cu rază lungă, pentru rezultate rapide pe front

Ucraina cere aliaților arme cu rază lungă, pentru rezultate rapide pe front

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a recunoscut însă că Ucraina are nevoie de mai multe arme de rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt. Kuleba adaugă că Ucraina este hotărâtă să-şi apere suveranitatea şi integritatea teritorială.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat sâmbătă că Ucraina va reuşi să-şi recupereze teritoriile ocupate de Rusia, în ciuda îndoielilor exprimate de aliaţii americani şi europeni.

„Acum se aşteaptă ca Ucraina să nu-şi poată revendica rapid tot teritoriul”, a spus el. „Acest lucru demonstrează că chiar şi cei care se îndoiesc devin mai plini de speranţă cu timpul”.

El a respins evaluările pesimiste care sugerează că forţele ucrainene nu vor putea să cucerească oraşul strategic Melitopol din sud-estul ţării. Kuleba a mai că Ucraina a supravieţuit invaziei ruse din februarie 2022 şi că acum este mai plină de speranţă.

„Totuşi, avem nevoie de mai multe capacităţi pe rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt”, a spus Kuleba.

SUA au livrat Ucrainei peste 30 de lansatoare de rachete HIMARS.

Oficialul ucrainean a subliniat, de asemenea, importanţa sprijinului militar al aliaţilor Kievului, care au trimis armament, muniţie şi avioane de luptă pentru a ajuta la contraofensiva, potrivit POLITICO.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: ucraina arme cu rază lungă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri