Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale ArtSmart. Muzeele în luna iunie

ArtSmart. Muzeele în luna iunie

de Magdalena Popa Buluc    |   

Artmark vă prezintă cele mai importante evenimente culturale ale lunii iunie.

Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali, Klimt. Organizată sub genericul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu „Arta de a dărui”, expoziția găzduită de Muzeul Național Brukenthal prezintă lucrări de grafică și litografii semnate de patru mari artiști ai lumii: Picasso, Matisse, Dali și Klimt. Cele 35 de lucrări expuse provin din colecția avocatului George Șerban.
Organizator: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe
Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță
Durată: 14 iunie – 30 august 2019

ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie. Evenimentul reprezintă prima încercare de a face accesibile pentru publicul larg lucrări de artă (desene, gravuri, picturi) realizate de-a lungul timpului de persoane diagnosticate cu tulburări psihice, din mai multe instituţii psihiatrice din România.
Organizator: Primăria Municipiului Bucureşti - Centrul Cultural Expo Arte, Secţia de Ştiinţe Medicale a Academiei Române, Institutul de Antropologie “Francisc I. Rainer”
Curator: Dr. Valentin - Veron Toma
Durată: 5 – 30 iunie 2019

Un deceniu întunecat (1977-1987). Biserici demolate. Expoziția de panouri fotografice se înscrie în manifestările culturale dedicate celor 30 de ani de la căderea regimului comunist în România. Prin acest proiect expozițional se vor readuce în atenția publicului imagini de arhivă cu bisericile ortodoxe demolate în București, în perioada 1977 - 1987.
Organizator: Biblioteca Academiei Române
Curator: dr. Anca Beatrice Todireanu, președinte ARC
Durată: 5 – 28 iunie 2019

Specii de spaţii – lucrări din colecţia Société Générale. Expoziția aduce laolaltă câteva creații-reper pentru pictura, sculptura și fotografia din ultimul deceniu aflate în colecția băncii Société Générale, Paris. Selecția reflectă diversitatea acestei colecții din perspectiva subiectelor, mediilor și stilurilor ca și din cea a generațiilor și ariilor geografice din care provin artiștii. Lucrările sunt organizate în jurul câtorva idei inspirate de cartea lui Georges Perec din 1974, Espèces d’espaces (Specii de spații).
Organizator: Muzeul Național de Artă Contemporană
Curator: Ann Hindry, Director Renault Art Collection
Durată: 19 aprilie – 20 iulie 2019

Regina Maria și creația ceramică modernă în România Mare. Intelectuali, artiști și politicieni preocupați de ideea configurării unui stil național încă de la Unirea Principatelor, au găsit în Regina Maria un aliat de nădejde. După Marea Unire din 1918 aceasta a îmbrățișat cu entuziasm ideea și s-a implicat activ în promovarea ei. De un interes deosebit s-a bucurat ceramica, pe care Regina Maria a susținut-o inclusiv prin înființarea la Periș a unui atelier condus de artizanul Gh. Boboc.
Organizator: Muzeul Național de Artă al României, Sala Rotondă
Durată: 15 decembrie 2018 – 30 iunie 2019

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri