Jurnalul.ro Ştiri Externe Ashton Carter: Vom trimite trupe terestre în Irak şi Siria

Ashton Carter: Vom trimite trupe terestre în Irak şi Siria

Secretarul Apărării al SUA, Ashton Carter, a declarat pentru CNBC că alianţa condusă de americani, care luptă împotriva Daesh, va trimite trupe pe teritoriile Siriei şi Irakului.

Carter a spus la postul american de televiziune că trimiterea de trupe terestre face parte din strategia de luptă împotriva Daesh în Irak şi Siria.

"Facem mai mult pentru că este nevoie de mai mult pentru a înfrânge ISIS. Sunt încrezător că-i vom înfrânge, însă vreau să accelerez acest proces," a spus Carter la CNBC.

Secretarul american a mai declarat că aliaţii ar putea face mai mult şi a adăugat că grupurările teroriste din Mosul şi Raqqa trebuie distruse.

"Trebuie să-i distrugem în aceste două locuri şi aş vrea să începe acest lucru cât mai curând," a accentuat Carter.

Secretarul Apărării a mai adăugat faptul că alianţa condusă de SUA încearcă să taie comunicaţiile dintre teroriştii din teatrele irakiene şi siriene.

"Căutăm oportunităţi de a face mai multe, de aceea vom trimite trupe terestre, însă este o chestiune strategică dacă vom da posibilitatea forţelor locale sa o facă sau să o facem noi în locul lor," a mai spus Carter.

"Nu cred că noi sau oricine altcineva poate să facă ceva în locul lor, dar sunt o mulţime de lucruri pe care noi le putem face pentru a-i ajuta, inclusiv să fim pe teren cu ei," a mai spus secretarul american.

Ashton Carter se află la Forumul Economic Mondial de la Davos.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri