Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac rusesc asupra Harkovului. Șase morți și 10 răniți

Atac rusesc asupra Harkovului. Șase morți și 10 răniți

de Redacția Jurnalul    |   

Un atac rusesc asupra orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a ucis șase civili și a rănit 10 persoane sâmbătă dimineață, au declarat oficiali regionali, citați de Reuters.

Poliția națională ucraineană a declarat că a fost vorba de un atac cu drone. Aceasta a publicat imagini cu flăcările izbucnite pe străzile orașului și lângă clădiri.

„Începând din această dimineață (sâmbătă - n.r.), există 6 morți și 10 răniți în urma atacului de noapte asupra districtului Shevchenkivskyi", a declarat primarul din Harkov, Ihor Terekhov, pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Atacul a lovit zone rezidențiale - au fost avariate cel puțin nouă clădiri înalte, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, o stație de benzină, o stație de servicii și mașini”, a declarat el.

Lovitura a avut loc imediat după miezul nopții, au precizat rapoartele de presă.

Harkov, în nord-estul Ucrainei, a fost o țintă frecventă a Rusiei, atacurile intensificându-se în ultimele săptămâni. Miercuri, un atac cu dronă asupra orașului a ucis patru persoane și a avariat grav blocuri de apartamente.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: drone harkov Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri