Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE: Cel puţin şapte morţi şi numeroşi răniţi în urma unui atac terorist comis în Ierusalim

UPDATE: Cel puţin şapte morţi şi numeroşi răniţi în urma unui atac terorist comis în Ierusalim

de Redacția Jurnalul    |   

UPDATE: Cel puţin şapte morţi şi numeroşi răniţi la Ierusalim, vineri seară, în urma unui incident armat produs la Ierusalim, pe fondul tensiunilor extreme din ultimele zile ca reacţie la o operaţiune militară israeliană în Cisiordania.


Update: Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va organiza vineri seară o şedinţă cu şefii serviciilor de securitate, după atentatul produs la periferia Ierusalimului pe fondul tensiunilor extreme dintre Israel şi palestinieni.

Şedinţa are rolul evaluării situaţiei în materie de securitate, au declarat surse guvernamentale israeliene citate de site-ul Ynetnews.com.

Știre inițială

Un militant islamist a deschis focul în faţa unei sinagogi din colonia evreiască Neve Yaakov, situată la periferia nord-estică a oraşului Ierusalim.

Cel puţin șapte persoane au fost ucise, iar alte 12 sunt rănite, unele fiind în stare critică, afirmă surse medicale citate de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul The Times of Israel.

Autorul atacului a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene.

Armata israeliană a bombardat, vineri, poziţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la atacuri cu rachete lansate pe fondul tensiunilor extreme din cauza unei operaţiuni israeliene în Cisiordania, iar ministrul Apărării, Yoav Galant, a amenințat cu o operaţiune terestră.

Cel puţin şase rachete au fost lansate în cursul nopţii de militanţi islamişti din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, iar unele au fost interceptate de sistemele antibalistice israeliene.

În replică, armata israeliană a bombardat poziţii ale organizaţiei fundamentaliste Hamas din centrul şi sudul Fâşiei Gaza, inclusiv o fabrică subterană de rachete artizanale, potrivit site-ului Ynetnews.com. Nu au fost raportate victime.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, le-a ordonat comandanţilor militari şi directorilor serviciilor de securitate să se pregătească pentru operaţiuni ofensive, fără a exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Fâşia Gaza.

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană efectuează constant operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene. De la începutul acestui an, cel puţin 30 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: atac terorist Ierusalim
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri