Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul chimic din Siria. Rusia avertizează SUA în privința unei posibile acțiuni militare

Atacul chimic din Siria. Rusia avertizează SUA în privința unei posibile acțiuni militare

Rusia a cerut SUA să evite orice acțiune militară ca răspuns la presupusul atac chimic din Siria, scrie BBC.

„Încă o dată vă cer să vă abțineți de la planurile pe care le dezvoltați în prezent”, a declarat reprezentantul Moscovei la ONU, Vasily Nebenzia, marți.

Acesta a averitzat Washingtonul că va „purta responsabilitatea” pentru orice „aventură militară ilegală” pe care o va conduce.

Cu toate acestea, liderii din vest au fost de acord să lucreze împreună pentru a ținti împotriva celor responsabili pentru atacul din Douma.

Președintele Donald Trump a promis un răspuns „puternic”, iar el și Secretarul pentru Apărare, James Mattis, și-au anulat călătoriile din această săptămână.

Ce face ONU?

Avertizarea din partea Moscovei a venit în timpul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, care nu a reuțit să adopte nicio măsură pentru a iniția o anchetă privind presupusul atac.

Ca membrii permanenți ai Consiliului, Rusia și SUA au dreptul de veto. Ambele țări au blocat propunerile celeilalte, pentru a porni o anchetă independentă.

O echipă de la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice va merge în Siria „în scurt timp” pentru a determina dacă armele interzise au fost folosite în Douma. Cu toate acestea, Organizația nu poate determina cine este responsabil pentru atac.

Subiecte în articol: atac chimic siria Rusia sua vasily nebenzia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri