Cele mai afectate sunt femeile, dar şi bărbaţii cu pielea deschisă la culoare. Simptomele apar la câteva minute după expunere.
Tratament pentru alergia solară
Alergia la soare fi doar ţinută sub control cu ajutorul tratamentului recomandat de medicul specialist.
Olga Simionescu – medic dermatolog: „Alergia solară trebuie tratată cu medicamente antihistaminice și trebuie tratată cu corticosteroizi topici. Dacă știm că am mai făcut nu ne expunem la soare, ne acoperim cu haine zonele pe care soarele le vede și folosim creme de protecție.”
Citiți și Ce trebuie să știi despre alergii. Cauze, simptome, analize, tratament, prevenție
Radiaţiile ultraviolete sunt mult mai puternice în intervalele orare 10-17 şi au un efect mult mai puternic asupra pielii.
Roxana Bojariu – climatolog: „De la indicile 5-6 UV trebuie să avem grijă, pentru că orice expunere, chiar dacă ne protejăm, poate să ne aducă probleme, mai ales când expunerea este în perioada critică.”
Citiți și Un medicament pentru astm, primul tratament care ține în frâu alergiile alimentare severe
Silviu Gurlui – fizician: „În partea acesta de iunie, iulie, august avem o activitate solară intensă și trebuie să ne protejăm.”
O expunere mult prea îndelungată la soare poate duce şi la apariția melanomului, care este una din cele mai agresive forme de cancer, notează Antena3 CNN.