Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Atenție la consumul produselor de patiserie dimineața. Medicul Mihail Pautov: "Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică"

Atenție la consumul produselor de patiserie dimineața. Medicul Mihail Pautov: "Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică"

de Redacția Jurnalul    |   

Medicul Mihail Pautov atrage atenție cu privire la mai multe alimente dăunătoare sănătății. Cât de grav este consumul produselor de patiserie și ce explicații există.

Deși patiseriile sunt la fiecare colț de stradă din marile orașe iar românii adoră produsele, acestea nu sunt recomandate de specialiști, mai ales dacă sunt consumate dimineața.  Pot provoca probleme serioase, mai ales dacă sunt mâncate în exces. Iar creșterea în greutate nu este cel mai grav pericol. 

Medicul Mihail Pautov a analizat care sunt semnalele pe care corpul le dă după ce este consumat un astfel de produs. El a ales unul dintre cele mai cumpărate produse de patiserie - covrigul.

Acesta a transmis printr-un videoclip postat pe TikTok de ce ar fi bine să renunțăm la el.

„Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente, în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari și ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”

Medicul și-a dorit să facă acest experiment chiar în cazul său și a decis să mânânce un covrig la prima oră a dimineții.

„Într-o jumătate de oră după ce am mâncat un covrig pe stomacul gol, glicemia a ajuns la 155. Apoi, a urmat o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, lucru care mi-a adus confuzie, mi-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și mi-a dat o senzație puternică de foame.

Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia” a povestit medicul, în prima parte a videoclipului.

După câteva ore a decis să mai mănânce un covrig, pe care l-a combinat și cu alte alimente:

„La câteva ore, am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă. Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Concluzia este – atenție cum mâncăm covrigul și cu ce îl combinăm!

Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola. Despre cola știți că va face rău, că vă îngrașă, că vă predispune la tot felul de probleme de sănătate și o faceți asumat, dar faceți-o asumat și atunci când mâncați un covrig, care nu este sănătos” a mai adăugat medicul, în a doua parte a experimentului, potrivit a1.ro.

Subiecte în articol: patiserie Mihail Pautov covrig dimineaţa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri