Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți! Caniculă și pericol de incendii în Grecia

Atenție unde călătoriți! Caniculă și pericol de incendii în Grecia

Cetăţenii români care se află în Grecia, tranzitează sau care intenţionează să călătorească în această țară trebuie să știe că Serviciul de Meteorologie (EMY), care a emis o prognoză de caniculă, cu temperaturi de 40-42 de grade Celsius, pe întreg teritoriul Greciei, începând de astăzi, transmite MAE.

Valul de căldură provene din Europa de Vest şi Nordul Africii și va afecta în principal vestul, centrul şi nordul Republicii Elene, insulele din sud-estul Mării Egee şi arhipelagul insulelor Dodecaneze.
Vor fi afectate regiunile Macedonia centrală, Tesalia, Sterea şi peninsula Peloponez, temperaturile ajungând la 40 de grade Celsius. În interiorul continentului acestea vor fi mai ridicate de 41-42 de grade Celsius.
În insulele Ionice, arhipelagul Dodecanez şi sudul Insulei Creta temperaturile se vor situa între 35 - 37 de grade Celsius, iar în restul insulelor elene valorile termice vor fi de 33 - 35 grade Celsius.
În regiunea Attica, inclusiv în Atena, temperaturile vor ajunge la 39 - 40 grade Celsius, îiar în zonele de coastă aceasta va fi cu 3 - 4 grade mai scăzute, datorită brizei marine.

Valul prelungit de caniculă va afecta Grecia până la sfârşitul lunii iulie. Temperaturile ridicate şi intensificările vântului vor favoriza apariţia unor incendii de vegetaţie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.
Cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.rosalonic.mae.roec.europa.euwww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Subiecte în articol: grecia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri