Jurnalul.ro Timp liber Relatii Care sunt avantajele la maturitate ale copilului singur la părinți

Care sunt avantajele la maturitate ale copilului singur la părinți

de Redacția Jurnalul    |   

Frații și surorile au un rol benefic într-o familie, însă copilul singur la părinți își dezvoltă câteva abilități importante.

Creșterea fără frați sau surori poate fi o provocare destul de mare dar poate contribui la dezvoltarea unor adulți responsabili, potrivit studiilor. 

Dr. Adolph Browns spune, pentru parade.com că, la vârsta adultă, copiii unici au șanse să se dezvolte mai bine „deoarece principiile fundamentale ale educației parentale nu sunt contestate de frații concurenți”. „Ca adulți, copiii unici tind să fie întreprinzători, muncitori,  prieteni loiali și respectuoși”.

Iată câteva dintre calitățile dezvoltate la maturitate de copilul singur:

1. Maturitate

Copilul singur la părinți tinde să fie mai matur datorită atenției exclusive pe care o are din partea părinților și a interacțiunii cu aceștia. Aceasta îi permite să se dezvolte într-un mediu în care este tratat ca egal de către adulți, astfel că poate ajunge mai repede la maturitate emoțională.

Un studiu din Journal of Child Psychology and Psychiatry arată că acei copii care sunt singuri la părinți manifestă un nivel de maturitate socială și emoțională mai ridicat comparativ cu cei care au frați.

2. Independență

Copiii singuri la părinți învață să se descurce singuri în diferite situați, să ia decizii rapid deoarece nu au pe cine să se bazeze. Ca adulți, ei au inițiative, sunt de încredere și capabili să gestioneze și să ducă la bun sfârșit sarcinile. Ei nu simt nevoia și nu așteaptă ajutor din exterior.

Un studiu realizat de National Bureau of Economic Research, copiii singuri la părinți tind să dezvolte abilități de lider și să fie mai autonomi în viața profesională și personală.

3. Obiective

Copilul singur la părinți se bucură de toată atenția și sprijinul părinților. El primește susținerea de care are nevoie ca să reușească la școală și motivația de a-și stabili obiective. La maturitate, el reușește să își stabilească obiective tot mai înalte, pentru atingerea cărora este dispus să muncească din greu.

Un studiu realizat de Harvard University a arătat că adulții singuri la părinți au cariere de succes. 

4. Prietenie

Copilul singur la părinți tinde să fie prieten bun, loial, empatic. El își va considera prietenii frații pe care nu i-a avut, adică familia pe care și-a ales-o, potrivit cercetărilor publicate în Journal of Social and Personal Relationships. 

5. Putere de concentrare

Adultul care a fost copil singuri la părinți are o capacitate crescută de concentrare. Fără distragerile pe care le pot aduce frații, acest copil învață să se dedice activităților și proiectelor lui. Această abilitate de concentrare se menține și în viața adultă, permițându-i să fie foarte eficient.

Un studiu publicat în Psychological Science arată că persoanele care au crescut singure la părinți tind să obțină scoruri mai mari la testele de atenție și concentrare, notează deparinti.ro.

Subiecte în articol: copil adult singur parinti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri