Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bacalaureat 2023. Subiectul dificil de la proba de Limba română. Sute de căutări online înainte de examen. Ministerul Educației a demarat o anchetă

Bacalaureat 2023. Subiectul dificil de la proba de Limba română. Sute de căutări online înainte de examen. Ministerul Educației a demarat o anchetă

de Redacția Jurnalul    |   

Proba de Limba și literatura română, desfășurată luni, a cuprins un subiect care i-a pus în dificultate pe elevi. Acesta a fost căutat pe internet de sute de ori înainte de examen.

Pagina de Facebook a Dexonline a semnalat o coincidență cel puțin ciudată. Rezolvarea unui subiect a fost căutată pe internet chiar înainte de începerea examenului. 

Situația a dat naștere la controverse iar Ministerul Educației a demarat o anchetă. Reprezentanții ministerului vor să afle de ce înainte de examen sensul "expresiei de bună seamă" a avut sute de căutări online.

Potrivit DEX, expresia înseamnă "cu siguranță", "desigur" sau "fără îndoială". 

Foarte mulți candidați au greșit însă explicația, astfel că au înaintat o petiție după examen de către absolvenți ai clasei a XII-a, prin care cer modificarea baremului de corectare a lucrărilor. 

Marți s-a desfășurat proba la Matematică sau Istorie, în funcție de profil, iar miercuri urmează proba la limba maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie. 

Bacalaureat 2023

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri