Jurnalul.ro Cultură „Back to Art". Licitație de Artă Contemporană

„Back to Art". Licitație de Artă Contemporană

de Magdalena Popa Buluc    |   

Ce urmează în arta contemporană? Experiențe imersive, realitate virtuală, lucrări create de inteligența artificială și existente doar în spațiul virtual? Imaginația și pixelii vor crea un nou limbaj estetic sau tehnicile clasice, precum pictura, desenul, sculptura vor trece testul timpului? Caracterul hibrid care se instalează și care ne face să trăim istoria se lasă descoperit și în selecția curentă a licitației de artă contemporană.

Reunind sub titlul simbolic „Back to Art" tot ce este mai reprezentativ pentru creația artistică românească din ultimii 30 de ani, licitația curentă ne atrage atenția asupra fenomenului schimbării și al consumului rapid de informație o dată cu dezvoltarea inteligenței artificiale, care readuce în prim plan paradoxul unei dezvoltări atât de complexe încât atrage după sine extincția speciei umane. Pornind de la această ultimă idee, identificăm o a doua perspectivă abordată de selecția curentă a licitației, mai precis cunoașterea prin artă. Fenomenul artistic, estetismul descoperit în tot ceea ce ne înconjoară este și un rezultat al efortului uman pentru satisfacerea unei nevoi imateriale de înțelegere, de cunoaștere a mediului în care trăim.

 Astfel, arta, ca și concept al epocii moderne, are și o valoare epistemiologică, oferind informații valide nu doar din punct de vedere istoric, dar și din punct de vedere al inconștientului și al celor mai abisale dorințe ale spiritului uman. Roxana Benea, Andrei Tudoran, Ioana Băltan, RAID, IRLO, Lucian Sandu Milea sunt doar câteva exemple de artiști care vor scrie istoria de mâine.

Descoperă loturile licitației și fii primul care lasă o ofertă pe lotul favorit!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri