Jurnalul.ro Cultură Teatru Steaua baletului românesc, pe lista celor 100 de tineri excepționali ai României

Steaua baletului românesc, pe lista celor 100 de tineri excepționali ai României

de Redacția Jurnalul    |   

Daria Maria Toma, o tânără balerină de 13 ani din București, a devenit prima participantă înscrisă în campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această campanie are scopul de a descoperi și premia 100 de copii și tineri talentați din România.

Pasiunea Dariei pentru balet a început de la vârsta de trei ani, când a primit un covoraș și o bară de balet. De atunci, sub îndrumarea doamnei profesor coregraf Magdalena Rovinescu la Studioul de balet pentru copii și tineret al Operei Naționale din București, Daria și-a dezvoltat talentul natural și a început să se afirme pe scenele naționale și internaționale. A interpretat roluri importante în spectacole precum „Alice în Țara Minunilor” și „Alba ca Zăpada”.

În prezent, Daria, elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, își urmărește visul de a deveni o balerină profesionistă. Succesul ei este dovedit prin numeroasele premii obținute la concursuri de balet naționale și internaționale, inclusiv „Dance Star World” și „Grand Prix Viena”. În perioada 5-10 decembrie 2023, a reprezentat România la semifinala concursului Youth America Grand Prix de la Barcelona, unde a concurat alături de sute de tineri dansatori din întreaga lume. Aici, Daria a impresionat juriul cu interpretările sale de dans contemporan și clasic, câștigând două burse importante. Clasarea ei în Top 12 Junior Women Contemporary la acest concurs internațional reprezintă o dovadă incontestabilă a abilităților sale extraordinare și a potențialului său artistic.

 

Cine sunt cei 100 de tineri pentru dezvoltarea României

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmareste descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024 în cadrul unei gale a excelenței. Fundația consideră că promovarea acestor valori naționale este nu numai o datorie, ci și o mare onoare. Astfel, oricine poate face o propunere pe www.fundatiadanvoiculescu.ro. Detalii sunt disponibile pe linkul comunicatului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri