Jurnalul.ro Sport Fotbal international Surpriză la Balonul de Aur 2024: Messi și Ronaldo, marii absenți. Cine sunt favoriții

Surpriză la Balonul de Aur 2024: Messi și Ronaldo, marii absenți. Cine sunt favoriții

de Redacția Jurnalul    |   

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, nici Lionel Messi, nici Cristiano Ronaldo nu se regăsesc pe lista nominalizaților la prestigiosul trofeu Balonul de Aur.

Lionel Messi, câștigătorul de anul trecut și deținătorul a opt astfel de trofee, a ratat nominalizarea în ciuda unui nou titlu cu Argentina la Copa America în iulie. La 37 de ani, starul argentinian, acum la Inter Miami, pare să fi ieșit din calculele juriului format din jurnaliști internaționali, notează AFP.

Cristiano Ronaldo, în vârstă de 39 de ani și câștigător a cinci Baloane de Aur, este, de asemenea, absent de pe listă.

Dubla absență marchează sfârșitul unei ere dominate de cei doi superstaruri ai fotbalului.

În schimb, lista nominalizaților este dominată de jucătorii spanioli, campioni olimpici, și de cei ai lui Real Madrid, câștigătoarea Ligii Campionilor. Printre favoriți se numără Vinicius Junior, Jude Bellingham și Kylian Mbappe de la Real Madrid, dar și Erling Haaland de la Manchester City și Harry Kane, recent transferat la Bayern München.

Echipa națională a Spaniei este bine reprezentată prin Dani Carvajal, Alejandro Grimaldo, Dani Olmo, Rodri, Nico Williams și tânărul Lamine Yamal.

La categoria antrenori, Xabi Alonso, artizanul sezonului perfect cu Bayer Leverkusen în Bundesliga, se numără printre favoriți, alături de Carlo Ancelotti (Real Madrid) și Luis de la Fuente (naționala Spaniei).

În competiția feminină, Aitana Bonmati de la Barcelona și naționala Spaniei speră să păstreze trofeul. Ea va concura cu foste câștigătoare precum Ada Hegerberg și Alexia Putellas, dar și cu cinci jucătoare americane medaliate cu aur la Jocurile Olimpice.

Ceremonia de decernare a Balonului de Aur va avea loc pe 28 octombrie la Paris.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri