Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banca Central Europeană, apel la calm după alegerea lui Donald Trump

Banca Central Europeană, apel la calm după alegerea lui Donald Trump

Belgianul Peter Praet, membru în comitetul director al Băncii Centrale Europene, a făcut miercuri un apel la calm, după ce victoria surprinzătoare a candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA a provocat îngrijorări pe pieţele financiare mondiale, transmite Reuters. 

"Cred că trebuie să fim calmi, cu siguranţă mai calmi decât pieţele", a declarat Peter Praet cu ocazia unei conferinţe organizate la Bruxelles de Banca Naţională a Belgiei. 

Miercuri, principalele pieţe financiare mondiale au deschis şedinţa în scădere, dar ulterior şi-au redus pierderile, după anunţarea victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA. 

Peter Praet a subliniat că deocamdată este prea devreme ca BCE să reacţioneze la astfel de evenimente. "Ceea ce facem în mod normal este să vedem dincolo de volatilitatea din primele zile, astfel că trebuie să avem puţin răbdare şi să vedem cum evoluează lucrurile. În consecinţă, orice comunicare cu privire la politica monetară nu se va schimba", a precizat Peter Praet, adăugând că BCE urmăreşte cu atenţie situaţia. 

Potrivit agenţiilor de presă, Donald Trump şi-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câştiga preşedinţia, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marţi.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri