Jurnalul.ro Cultură Carte Barack Obama a mai cerut în căsătorie o femeie, înainte de Michelle

Barack Obama a mai cerut în căsătorie o femeie, înainte de Michelle

Fostul președinte american Barack Obama a cerut în căsătorie o altă femeie de înainte de Michelle, se spune într-o nouă biografie intiturală ”O stea răsare: Devenirea lui Barack Obama”, carte semnată de David J. Garrow, scriitor recompensat cu premiul Pulizer pentru biografia lui Martin Luther King

Autorul evocă în cartea sa în mod special calculele și sacrificiile care într-un final l-au condus pe Obama la Casa Albă. Garrow povestește pentru prima oară despre o femeie pe care fostul președinte a iubit-o și cu care a trăit o vreme la Chicago, înainte de a o cunoaște pe Michelle, și pe care a și cerut-o în căsătorie.

”În iarna anului 1986, în timp ce ne întorceam dintr-o vizită la părinții mei, m-a cerut în căsătorie”, i-a mărturisit Sheila Miyoshi Jager autorului David J. Garrow. Tânăra, a cărei părinți au rădăcini japoneze și neozeelandeze, era studentă la antropologie. Mama fetei însă a considerat că fiica ei e prea tânără pentru acest lucru astfel că Obama a fost refuzat.

În anul 1987 însă lucrurile se schimbă iar ambiția politică a lui Barack Obama devine evidentă iar el realizează că o căsătorie cu o femeie care nu este afro-americană ar putea fi un handicap pentru viitorul său politic.

Cu câteva zile înainte ca Obama să plece la Harvard i-a cerul Sheilei să vină cu el. La acea vreme tânăra avea deja în plan că plece la Seoul pentru cercetările sale antropoogice iar plecarea la Harvard și căsătoria ar fi însemnat să își sacrifice cariera. Din acel moment fiecare și-a urmat calea sepatrat.

Barack Obama a cunoscut-o pe Michelle după un an de la sosirea sa la Harvard într-un birou unde acesta lucra. Între timp Sheila devenise asistent la Harvard și se vedea când și când cu Obama iar la finele anului școlar 1990-1991 cu toate că relația viitorului președinte cu Michelle devenea din ce în ce mai seriioasă. Când Barack și Michelle s-au căsătorit în 1992, legăturile lui cu Sheila s-au rezumat numai la scrisori sau convorbiri telefonice.
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri