Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama o susține pe Kamala Harris pentru alegerile prezidențiale

Barack Obama o susține pe Kamala Harris pentru alegerile prezidențiale

de Redacția Jurnalul    |   

Barack Obama o susține pe Kamala Harris în calitate de candidată democrată la președinția SUA, ceea ce înseamnă că vicepreședintele a obținut acum sprijinul tuturor personalităților politice active ale partidului pentru candidatura sa la Casa Albă.

The Guardian notează că, după ce Harris a obținut sprijinul lui Bill și Hillary Clinton, al lui Nancy Pelosi, al unei serii de guvernatori și al celor mai importanți democrați din Congres, Obama și-a anunțat susținerea pentru vicepreședinte.

Al 44-lea președinte, însoțit de soția sa, Michelle, a avut o convorbire telefonică cu Harris, care a fost filmată și publicată vineri de campania acesteia.

„Am sunat pentru a spune că Michelle și cu mine nu putem fi decât mândri să te susținem și să facem tot ce putem pentru a te ajuta să treci de aceste alegeri și să ajungi în Biroul Oval”, a spus Barack Obama.

Obama a fost primul președinte american de culoare și susține un candidat care, dacă va câștiga în fața lui Donald Trump în noiembrie, va deveni prima femeie, prima femeie de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică care va ocupa funcția de președinte, scriu jurnaliștii britanici.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri