Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Ţinta trimiterii în judecată a lui Gabriel Oprea a fost Tiberiu Niţu

Băsescu: Ţinta trimiterii în judecată a lui Gabriel Oprea a fost Tiberiu Niţu

Fostul preşedintle Traian Băsescu a comentat, miercuri seară, la TVR, demisia procurorului general Tiberiu Niţu. Oficialul consideră că motivul înlăturării lui Niţu este legat de "o grabă în desemnarea unui alt procuror general".


Traian Băsescu a declarat, marţi, în ziua în care Tiberiu Niţu şi-a dat demisia din funcţia de procuror general, că acesta ar fi trebuit să rămână în fruntea Parchetului General, să nu cedeze unui "șantaj" și să demisioneze. Într-un interviu acordat Televiziunii Publice, fostul şef de stat a revenit la tema "şantajului" şi a explicat de ce crede el că Tiberiu Niţu este un om "şantajabil", potrivit Romania TV.

"Tiberiu Niţu este şantajabil pentru că ţinta trimiterii în judecată a lui Gabriel Oprea nu a fost Oprea, ci Tiberiu Niţu. Altfel, referatul DNA ar fi trebuit să conţină doar elemente legate de Oprea, nu şi de Niţu, mai ales că Niţu nu avea nicio treabă cu Parlamentul. Oprea este victimă colaterală", a explicat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai precizat şi că "Niţu nu e acuzat în referatul DNA".

"Obiectivul a fost îndepărtarea lui Tiberiu Niţu. Nu pentru că este o lumină, este foarte slab profesional. Pare a fi o grabă în desemnarea unui alt procuror general. Afirmaţia că a folosit coloana oficială este abuzivă. Nu era coloană oficială, era escortă de la Poliţie", a mai spus Băsescu.

Procurorul general Tiberiu Niţu şi-a dat marţi demisia din funcţie, ca un "gest de responsabilitate şi onoare", conform unei declaraţii oficiale a acestuia.


 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri